Kevin Schijven Kevin Schijven
08/08/2019 10:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/08/2019 10:03

Zuid-Korea gaat cryptocurrency exchanges directer reguleren

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
zuid-korea_gaat_cryptocurrency_exchanges_directer_reguleren

De Zuid-Koreaanse financiële toezichthouder wil voortaan cryptocurrency exchanges directer reguleren. Dat meldt Business Korea op 7 augustus.
De Financial Intelligence Unit (FIU), onderdeel van de Financial Services Commission (FSA), is van plan het toezicht op cryptocurrency exchanges over te nemen.
Momenteel worden cryptocurrency exchanges in Zuid-Korea nog indirect gereguleerd door banken met behulp van richtlijnen opgesteld door de FSA. De Zuid-Koreaanse overheid gaat een nieuw vergunningensysteem introduceren dat voldoet aan de nieuwe aanbevolen internationale standaarden van de Financial Action Task Force (FATF).
Lee Tae-hoon, administratief directeur bij de FIU, zegt dat deze overdracht helpt cryptocurrency-transacties transparanter te maken, wat vervolgens zou helpen met het voorkomen van witwaspraktijken op cryptocurrency exchanges.
Lee Tae-hoon zei het volgende tijdens een openbare hoorzitting bij de National Assembly, de Zuid-Koreaanse wetgever:

Als de wetswijziging van de ‘Act on Reporting and Use of Certain Financial Transaction Information,’ die de FATF’s internationale standaarden voor cryptocurrencies weergeeft, de National Assembly doorstaat, zal het mogelijk zijn om het witwassen van geld middels cryptocurrencies te voorkomen.

Als de wijziging wordt goedgekeurd door wetgevers, kunnen we de effectiviteit van regelgeving verhogen door van de huidige indirecte regulatie via commerciële banken over te schakelen op directe regulatie.

Naar verluidt kan deze wetswijziging betekenen dat cryptocurrency-handelaren op exchanges voortaan moeten registreren met hun echte naam zodat er voldaan wordt aan know your customer (KYC) en anti-money laundering (AML) richtlijnen.
Dat Zuid-Korea van plan was zijn regelgeving omtrent cryptocurrency te herzien kwam al in april naar buiten. Initial coin offerings (ICO’s) zijn sinds september 2017 verboden in Zuid-Korea.
Onlangs bleek uit een rapport van de VN dat Noord-Korea meer dan $2 miljard aan cryptocurrencies uit exchanges zou hebben gestolen. Het geld zou voornamelijk gebruikt worden ter ondersteuning van het Noord-Koreaanse wapenprogramma.
Heb je maandag de nieuwe wekelijkse koersanalyse van onze analist David gemist? David legt uitgebreid zijn visie en verwachting uit. Klik hier om zijn analyse alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
Goedkeuring ethereum ETF's kan tot grote koersexplosie leiden
Goedkeuring ethereum ETF’s kan tot grote koersexplosie leiden
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
SEC voorzitter onder vuur voor mogelijke ethereum misleiding
Advertentie