Koop nu goedkoop crypto bij Bitvavo

Zuid-Korea gaat cryptocurrency exchanges directer reguleren

De Zuid-Koreaanse financiële toezichthouder wil voortaan cryptocurrency exchanges directer reguleren. Dat meldt Business Korea op 7 augustus.

De Financial Intelligence Unit (FIU), onderdeel van de Financial Services Commission (FSA), is van plan het toezicht op cryptocurrency exchanges over te nemen.

- Advertentie -

Momenteel worden cryptocurrency exchanges in Zuid-Korea nog indirect gereguleerd door banken met behulp van richtlijnen opgesteld door de FSA. De Zuid-Koreaanse overheid gaat een nieuw vergunningensysteem introduceren dat voldoet aan de nieuwe aanbevolen internationale standaarden van de Financial Action Task Force (FATF).

Lee Tae-hoon, administratief directeur bij de FIU, zegt dat deze overdracht helpt cryptocurrency-transacties transparanter te maken, wat vervolgens zou helpen met het voorkomen van witwaspraktijken op cryptocurrency exchanges.

Lee Tae-hoon zei het volgende tijdens een openbare hoorzitting bij de National Assembly, de Zuid-Koreaanse wetgever:

Als de wetswijziging van de ‘Act on Reporting and Use of Certain Financial Transaction Information,’ die de FATF’s internationale standaarden voor cryptocurrencies weergeeft, de National Assembly doorstaat, zal het mogelijk zijn om het witwassen van geld middels cryptocurrencies te voorkomen.

Als de wijziging wordt goedgekeurd door wetgevers, kunnen we de effectiviteit van regelgeving verhogen door van de huidige indirecte regulatie via commerciële banken over te schakelen op directe regulatie.

Naar verluidt kan deze wetswijziging betekenen dat cryptocurrency-handelaren op exchanges voortaan moeten registreren met hun echte naam zodat er voldaan wordt aan know your customer (KYC) en anti-money laundering (AML) richtlijnen.

Dat Zuid-Korea van plan was zijn regelgeving omtrent cryptocurrency te herzien kwam al in april naar buiten. Initial coin offerings (ICO’s) zijn sinds september 2017 verboden in Zuid-Korea.

Onlangs bleek uit een rapport van de VN dat Noord-Korea meer dan $2 miljard aan cryptocurrencies uit exchanges zou hebben gestolen. Het geld zou voornamelijk gebruikt worden ter ondersteuning van het Noord-Koreaanse wapenprogramma.

Heb je maandag de nieuwe wekelijkse koersanalyse van onze analist David gemist? David legt uitgebreid zijn visie en verwachting uit. Klik hier om zijn analyse alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.589,50 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.625,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.653,20 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.653,70 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.685,70 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.625,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.589,50 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.653,20 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.653,70 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.685,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers vindt support, geen ruimte voor twijfel!

De bitcoin koers vond na afgelopen vrijdag keurig support en een test van de weerstandszone van $13.800-14.000 werd een feit. Zoals ik in de...