Zuid-Koreaanse onderzoeksgroep Blockchain Law Society gaat regelgeving onderzoeken

0

Zuid-Koreaanse cryptocurrency– en blockchain-experts starten met een nieuwe onderzoeksgroep die de juridische kant van blockchain onder de loep gaat nemen, zo meldt het Zuid-Koreaanse nieuws Yonhap.

De nieuwe organisatie, genaamd de ‘Blockchain Law Society’ gaat deze vrijdag van start op 24 augustus. De groep zal bestaan uit blockchain-experts en wilt de juridische aspecten van de gedecentraliseerde technologie onder de loep nemen alsmede het promoten van de technologie voor andere sectoren:

De ‘Blockchain Law Society’ is niet alleen opgezet om blockchain-technologie te bestuderen vanuit een juridisch oogpunt, maar ook om interdisciplinaire samenwerking tussen gebieden als economie, computertechniek en het bedrijfsleven te promoten.

De groep zegt dat zij experts uit uiteenlopende gebieden buiten de IT-sector willen uitnodigen. Er wordt gedoeld op advocaten, officieren van justitie, rechters, professoren en andere experts uit verschillende sectoren om wetenschappelijk en juridisch onderzoek uit te voeren omtrent regelgeving en wetgeving in de blockchain-sector.

De Zuid-Koreaanse overheid had onlangs nog aangegeven een biljoen won ($918 miljard) te begroten voor de blockchain-sector in 2019. Tevens gaf het ministerie van wetenschap en ICT kort daarvoor aan te willen starten met blockchain-opleidingen in Zuid-Korea.

De Koreaanse financiële waakhond Financial Services Commission (FSC) gaf vorige maand aan haast te willen maken met crypto- en blockchain-wetgeving nadat zij twee Zuid-Koreaanse cryptocurrency-exchanges had gesloten omdat deze gehackt waren. Bithumb, een van deze gehackte Koreaanse exchanges, is inmiddels weer actief.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws