Rico Engelbarts
22/11/2018 18:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/11/2018 18:50

Universiteit van Tokio ontvangt $800.000 aan donaties voor blockchain opleiding

Nieuws

De Universiteit van Tokio lanceert een nieuwe blockchain-cursus nadat het een donatie heeft ontvangen ter waarde van zo’n $800.000 (90 miljoen yen). De donatie is afkomstig van verschillende bedrijven waaronder de Ethereum Foundation en de Japanse bankgigant Sumitomo Mitsui (SMBC).
De opleiding, genaamd “Blockchain Innovation Donation Course,” is gericht op studenten die zich willen ontwikkelen tot blockchain-gerelateerde ondernemers. De initiële driejarige cursus zal duren van november 2018 tot en met oktober 2021 en de focus van de opleiding ligt op het ontwikkelen van gedecentraliseerde oplossingen.
Naast de SMBC en de Ethereum Foundation zijn Good Luck Three, JSS, Zipper, Hotto Link en Money Forward ook donateurs. Verdere details over de verdeling van deze donatie zijn niet vrijgegeven.
In gerelateerd nieuws heeft de Tezos Foundation aangekondigd samen te gaan werken met de Koreaanse Yonsei Universiteit om tevens blockchain-opleidingen aan te gaan bieden.
Er worden steeds meer blockchain-cursussen gegeven over de hele wereld. Ripple kondigde in juni aan $50 miljoen te doneren aan 17 universiteiten voor blockchain-opleidingen. De Zuid-Koreaanse overheid gaf in augustus aan groots te gaan investeren in blockchain-opleidingen. PricewaterhouseCoopers (PwC) kondigde in september aan dat zij 1.000 van haar werknemers gaat omscholen in blockchain-technologie en de Universiteit van Gibraltar lanceerde in oktober een adviesgroep voor blockchain-opleidingen.
Uit een onderzoek van cryptocurrency-exchange Coinbase blijkt dat 42% van de top 50 universiteiten minimaal één crypto- of blockchain-gerelateerde cursus aanbiedt. Het grootste deel ervan wordt gegeven op universiteiten in de Verenigde Staten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie