Rico Engelbarts
16/08/2018 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/08/2018 06:00

Voorzitter Xapo, Ted Rogers: 90% van alle cryptocurrencies staat op punt van uitsterven

Nieuws
voorzitter_Xapo_Ted_Rogers_90_procent_cryptocurrencies_op_punt_van_uitsterven

90% van alle cryptocurrencies, Bitcoin (BTC) buiten beschouwing gelaten, staat op het punt van uitsterven. Ten minste; als we Ted Rogers, voorzitter van de in Hongkong gevestigde BTC-wallet/exchange Xapo, moeten geloven. Het bloedbad onder de 1800 altcoins biedt volgens hem wel een uitgesproken kans om meer BTC te kopen:

We zouden midden in een uitstervings-proces voor “crypto-assets” kunnen zitten […]. Meer dan 90% van de lijst van @CoinMarketCap zullen uiteindelijk verdwijnen, als dat niet nu al het geval is. Op hetzelfde moment betekent de lage BTC-prijs een geweldige gelegenheid om meer Bitcoin te kopen.


De voorspelling van Rogers komt op een moment dat het overgrote gedeelte van alle grote cryptocurrencies, zoals Cardano (ADA), Dash (DASH), IOTA (MIOTA), NEO, Ripple (XRP) en Tron (TRX) een waardevermindering van meer dan 90% achter de rug hebben. Andere altcoins zoals Bitcoin Cash (BCH), EOS, Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Monero (XRM) en Stellar (XLM) “beperken” de schade tot een verlies van rond de 80%. De Bitcoin-prijs, die “slechts” 70% gedaald is vanaf haar hoogtepunt, is er van alle grote cryptocurrencies nog het best mee weggekomen.
Naast deze gigantische verliezen van de altcoins, zal Rogers zijn voorspelling ook gebaseerd hebben op het feit dat de het marktaandeel van Bitcoin voor het eerst dit jaar de 50% overschreed en zelfs steeg tot 54,3%, wat de dominantie van Bitcoin in de totale cryptomarkt aantoont.
Volgens Biswa Das, analist voor Bloomberg is de prijsdaling van ETH te wijten aan “de druk van ICO’s die uitbetaald hebben” waarbij hij erop wees dat Ethereum het meest populaire platform is waar blockchain-startups op bouwen en fondsen werven:

Deze startups werven veel fondsen, maar ze hebben niet genoeg ervaring met kas- of liquiditeitsbeheer, dus ze verkopen te vroeg en veroorzaken zo veel druk op de markt. Het was prima vorig jaar, maar nu is de markt zo kwetsbaar dat het een hoop druk veroorzaakt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Advertentie