Discussier met alle crypto insiders via Telegram

Voorzitter Xapo, Ted Rogers: 90% van alle cryptocurrencies staat op punt van uitsterven

90% van alle cryptocurrencies, Bitcoin (BTC) buiten beschouwing gelaten, staat op het punt van uitsterven. Ten minste; als we Ted Rogers, voorzitter van de in Hongkong gevestigde BTC-wallet/exchange Xapo, moeten geloven. Het bloedbad onder de 1800 altcoins biedt volgens hem wel een uitgesproken kans om meer BTC te kopen:

We zouden midden in een uitstervings-proces voor “crypto-assets” kunnen zitten […]. Meer dan 90% van de lijst van @CoinMarketCap zullen uiteindelijk verdwijnen, als dat niet nu al het geval is. Op hetzelfde moment betekent de lage BTC-prijs een geweldige gelegenheid om meer Bitcoin te kopen.

- Advertentie -

De voorspelling van Rogers komt op een moment dat het overgrote gedeelte van alle grote cryptocurrencies, zoals Cardano (ADA), Dash (DASH), IOTA (MIOTA), NEO, Ripple (XRP) en Tron (TRX) een waardevermindering van meer dan 90% achter de rug hebben. Andere altcoins zoals Bitcoin Cash (BCH), EOS, Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Monero (XRM) en Stellar (XLM) “beperken” de schade tot een verlies van rond de 80%. De Bitcoin-prijs, die “slechts” 70% gedaald is vanaf haar hoogtepunt, is er van alle grote cryptocurrencies nog het best mee weggekomen.

Naast deze gigantische verliezen van de altcoins, zal Rogers zijn voorspelling ook gebaseerd hebben op het feit dat de het marktaandeel van Bitcoin voor het eerst dit jaar de 50% overschreed en zelfs steeg tot 54,3%, wat de dominantie van Bitcoin in de totale cryptomarkt aantoont.

Volgens Biswa Das, analist voor Bloomberg is de prijsdaling van ETH te wijten aan “de druk van ICO’s die uitbetaald hebben” waarbij hij erop wees dat Ethereum het meest populaire platform is waar blockchain-startups op bouwen en fondsen werven:

Deze startups werven veel fondsen, maar ze hebben niet genoeg ervaring met kas- of liquiditeitsbeheer, dus ze verkopen te vroeg en veroorzaken zo veel druk op de markt. Het was prima vorig jaar, maar nu is de markt zo kwetsbaar dat het een hoop druk veroorzaakt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.912,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.935,70 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.967,10 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.007,20 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.100,50 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€10.912,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.935,70 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.967,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.007,20 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.100,50 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...