Kevin Schijven Kevin Schijven
07/10/2020 13:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/10/2020 13:06

75 bitcoin beurzen en cryptocurrency exchanges zijn in 2020 al ten onder gegaan

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
75 bitcoin beurzen en cryptocurrency exchanges zijn in 2020 al ten onder gegaan

Cryptowisser, een vergelijkingssite voor cryptocurrency-exchanges, heeft op 5 oktober de Cryptowisser Exchange Graveyard gelanceerd, een lijst van crypto-beurzen die ten onder zijn gegaan.


Ten minste 75 crypto-exchanges hebben in 2020 al de deuren moeten sluiten, meldt Cryptowisser. Dat is een toename van 56% ten opzichte van vorig jaar en het lijkt erop dat dit de komende tijd alleen maar verder zal toenemen.
De handelsplatformen zijn om verschillende oorzaken gesneuveld. Sommige beurzen hebben de deuren moeten sluiten nadat ze het doelwit zijn geweest van hackers of een scam. Een aantal exchanges waren gedwongen te stoppen vanwege strengere overheidsmaatregelen en enkelen zijn op een mysterieuze wijze ten onder gegaan.
Cryptowisser zegt dat ook de opkomst van de decentralized exchanges (DEX) meespeelt. DEX’s profiteren van de momenteel snel groeiende DeFi-markt en DEX’s zouden een deel van het volume afpakken dat normaliter naar traditionele exchanges gaat. Vooral Uniswap was vorige maand zeer populair.
In Nederland hebben meerdere beurzen de afgelopen tijd de deuren moeten sluiten vanwege strengere regelgeving. De Nederlandsche Bank dwingt voortaan crypto-bedrijven zich te registreren en zelf te betalen voor enorme toezichtkosten.
Eind vorig jaar kondigde een aantal Nederlandse beurzen als SimpleCoin en ChopCoin aan dat zij de deuren moeten sluiten. Deribit koos ervoor om te verhuizen. In april kondigde Bittr aan te sluiten. Onlangs kondigde ook NLexch aan dat het dicht gaat.


Daarnaast kondigde de Financial Conduct Authority (FCA) gisteren nog aan dat Britse bedrijven geen crypto-derivaten meer mogen verkopen aan particuliere klanten vanaf 2021. Dat zal waarschijnlijk ervoor zorgen dat meer beurzen zullen sneuvelen.
Er wordt in de markt ook gevreesd voor de toekomst van KuCoin, dat recent het slachtoffer was van een hack waar $200 miljoen buit werd gemaakt, en BitMEX, dat onlangs is aangeklaagd is door de CFTC en waarvan de oprichters zijn opgepakt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie