Discussier met alle crypto insiders via Telegram

75 bitcoin beurzen en cryptocurrency exchanges zijn in 2020 al ten onder gegaan

Cryptowisser, een vergelijkingssite voor cryptocurrency-exchanges, heeft op 5 oktober de Cryptowisser Exchange Graveyard gelanceerd, een lijst van crypto-beurzen die ten onder zijn gegaan.

- Advertentie -

Ten minste 75 crypto-exchanges hebben in 2020 al de deuren moeten sluiten, meldt Cryptowisser. Dat is een toename van 56% ten opzichte van vorig jaar en het lijkt erop dat dit de komende tijd alleen maar verder zal toenemen.

De handelsplatformen zijn om verschillende oorzaken gesneuveld. Sommige beurzen hebben de deuren moeten sluiten nadat ze het doelwit zijn geweest van hackers of een scam. Een aantal exchanges waren gedwongen te stoppen vanwege strengere overheidsmaatregelen en enkelen zijn op een mysterieuze wijze ten onder gegaan.

Cryptowisser zegt dat ook de opkomst van de decentralized exchanges (DEX) meespeelt. DEX’s profiteren van de momenteel snel groeiende DeFi-markt en DEX’s zouden een deel van het volume afpakken dat normaliter naar traditionele exchanges gaat. Vooral Uniswap was vorige maand zeer populair.

In Nederland hebben meerdere beurzen de afgelopen tijd de deuren moeten sluiten vanwege strengere regelgeving. De Nederlandsche Bank dwingt voortaan crypto-bedrijven zich te registreren en zelf te betalen voor enorme toezichtkosten.

Eind vorig jaar kondigde een aantal Nederlandse beurzen als SimpleCoin en ChopCoin aan dat zij de deuren moeten sluiten. Deribit koos ervoor om te verhuizen. In april kondigde Bittr aan te sluiten. Onlangs kondigde ook NLexch aan dat het dicht gaat.

Daarnaast kondigde de Financial Conduct Authority (FCA) gisteren nog aan dat Britse bedrijven geen crypto-derivaten meer mogen verkopen aan particuliere klanten vanaf 2021. Dat zal waarschijnlijk ervoor zorgen dat meer beurzen zullen sneuvelen.

Er wordt in de markt ook gevreesd voor de toekomst van KuCoin, dat recent het slachtoffer was van een hack waar $200 miljoen buit werd gemaakt, en BitMEX, dat onlangs is aangeklaagd is door de CFTC en waarvan de oprichters zijn opgepakt.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.168,60 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.833,13 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.708,91 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.755,02 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.786,52 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€10.168,60 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...