Roy van Krieken Roy van Krieken
16/11/2022 18:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/11/2022 18:02

‘Big Short’ Michael Burry verwacht stijgende goudprijs na FTX-drama

icon-finance
Finance nieuws

Foto: Shutterstock/Olivier Le Moal

Legendarische investeerder Michael Burry, onder meer bekend door de film ‘The Big Short’, heeft onlangs op Twitter een voorspelling gedaan. Volgens hem zou het zomaar eens kunnen dat de goudprijs flink kan gaan stijgen als direct gevolg van alle ellende die op dit moment in de crypto markt speelt. Deze ellende is uiteraard het gevolg van de ondergang van crypto exchange FTX.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Michael Burry voorspelt

Burry heeft een legendarische status binnen de wereld van het beleggen, omdat hij een van de enige personen was die de kredietcrisis van 2007/2008 aan zag komen. Vervolgens ging hij short op de huizenmarkt wat uiteindelijk een uiterst lucratieve beslissing bleek te zijn. Om die reden heeft Burry nog altijd behoorlijk wat aanzien wat betreft zijn voorspellingen.

Dit keer is die voorspelling echter niet per se positief voor de gemiddelde crypto investeerder. Hij verwacht namelijk dat het vooral goud zal zijn dat de komende tijd flink kan gaan stijgen. Hij had al langer het idee dat goud in waarde kon gaan stijgen op het moment dat er grote crypto schandalen zouden opduiken. Dat is momenteel het geval, aldus Burry.

“Lang gedacht dat de tijd voor goud zou zijn wanneer crypto schandalen samengaan in contagion (besmetting).”

Burry’s commentaar komt op een moment dat goud blijft stijgen ondanks de heersende macro-economische factoren, gedreven door stijgende inflatie en mogelijke verdere renteverhogingen. Goud bereikte onlangs het hoogste punt in 60 dagen op $1.780.

Crypto drama

De laatste paar hebben we een behoorlijk aantal ‘crypto drama’s’ gezien. Zo werd de crypto markt voor het eerst echt tot op het bot geschokt in mei, toen Terra (LUNA) ten onder ging. Dit zorgde voor een schokgolf die meerdere andere bedrijven, zoals Celsius en Three Arrows Capital, mee naar beneden trok. Opnieuw was het raak met de ondergang van FTX. Het is ook niet onwaarschijnlijk dat dit ook nog verdere gevolgen gaat hebben die op dit moment nog niet te zien zijn.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie