Ivo Melchers Ivo Melchers
04/01/2023 18:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/01/2023 18:05

‘’Binance is de crypto markt’’: Exchange bekroond als winnaar van 2022

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance.US lucha por encontrar un nuevo banco

Foto: Grey82 / Shutterstock.com

Een rapport van Arcane Research van 3 januari kroont Binance, ’s werelds grootste crypto exchange, als de grote winnaar van het afgelopen jaar. Na de ondergang van FTX heeft de exchange van Changpeng Zhao (CZ) zijn marktaandeel kunnen vergroten en is het nu met afstand de grootste cryptobeurs.

iPhone-gebruikers met crypto, let op: ‘schakel iMessage uit’
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Crypto markt dominantie

Per 28 december 2022 had Binance 92% van de bitcoin (BTC) spotmarkt en 61% van de bitcoin derivatenmarkt in volume veroverd. Hiermee domineert het de crypto-industrie en Arcane stelt de cryptobeurs om die reden dan ook gelijk aan de crypto markt:

‘’Er zijn geen enkele duidelijke ‘winnaars’ van 2022 dan Binance als het gaat om de cryptomarktstructuur en marktdominantie. Hoe je het ook bekijkt qua handelsactiviteit, Binance is de cryptomarkt.’’

De dominantie van de BTC-spotmarkt van Binance was 45% aan het begin 2022, wat betekent dat het meer dan verdubbeld is in twaalf maanden tijd. Het aandeel van de BTC-derivatenmarkt is in dezelfde periode met bijna een derde toegenomen. Op de BTC-spotmarkt wordt bitcoin direct verhandeld tussen twee personen, een verkoper en een koper. Bij derivatenhandel hoef je de onderliggende waarde niet te bezitten. De waarde van het contract is ontworpen om de prijs van bitcoin te volgen.

Het rapport van Arcane suggereert dat de toename van de BTC-dominantie op de spotmarkt van Binance dateerde van vóór de ondergang van FTX. Het begon namelijk te stijgen nadat de vergoedingen voor bepaalde handelsparen op 7 juli 2022 waren opgeheven

Advertentie

Groei Binance

De cryptobeurs deed ook enkele opmerkelijke acquisities om de wereldwijde dekking in 2022 te vergroten, zoals het Japanse handelsplatform Sakura Exchange BitCoin en de Indonesische exchange Tokocrypto.

Ook was Binance een van de weinige exchanges geweest die het aantal medewerkers dat het in dienst heeft in de loop van afgelopen jaar heeft vergroot. Zo kon je onlangs in het crypto nieuws lezen dat cryptobeurzen Huobi, Bybit, Kraken en Crypto.com allemaal gedwongen werden om in het personeelsbestand te snijden als direct gevolg van de hardnekkige bearmarkt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie