Timo Bult Timo Bult
27/12/2021 14:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/12/2021 14:11

Binance krijgt belangrijke vergunningen in Canada en Bahrein

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance_krijgt_belangrijke_vergunningen_in_Canada_en_Bahrein

Foto: increation87/Shutterstock

In een jaar dat voor crypto exchange Binance toch wel moeilijk was, lijkt het tij nu enigszins te keren. De handelsbeurs heeft namelijk goedkeuring ontvangen van een tweetal toezichthouders; een in Canada en de ander in Bahrein.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Binance ontvangt vergunning in Canada

Binance is een handelsbeurs waarop gebruikers veel verschillende cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) en kleine altcoins kunnen verhandelen. Een vergelijkbaar platform in Nederland is Bitvavo.

Dit jaar kreeg Binance te maken met problemen. Veel toezichthouders wereldwijd begonnen namelijk vraagtekens te plaatsen bij de activiteiten van het beurs. Had het wel de juiste vergunningen? Binance trapte daarom op de rem, wat een van de redenen was dat Nederlanders bijvoorbeeld geen geld meer kunnen toevoegen aan hun accounts met iDeal en SEPA stortingen.

Nu lijkt er een positief staartje aan dit verhaal te komen. In Canada ontving Binance namelijk onlangs een vergunning. Daar mag het bedrijf nu officieel bezig gaan met “buitenlandse omwissel diensten, geldoverboekingen en activiteiten in virtuele valuta,” zo blijkt uit officiële documenten. Een mooi cadeautje op Tweede Kerstdag:

Advertentie

Ook Bahrein geeft een thumbs up, ‘het tij keert’

Ook in het Midden-Oosten krijgt Binance goed nieuws te horen. Daar heeft het goedkeuring ontvangen van de Centrale Bank van Bahrein (CBB). Binance mag dus ook daar officieel aan de slag als “cryptocurrency dienstverlener.” De CEO van Binance, Changpeng Zhao, stelt dat “het tij aan het keren is” voor zijn exchange.

Vooralsnog zijn niet alle toezichthouders in de wereld blij. Zo was gisteren nog in het crypto nieuws te lezen hoe Binance een boete heeft gekregen van €660.000. De toezichthouder aldaar heeft aangegeven dat Binance zich schuldig heeft gemaakt aan het overtreden van wetten die het witwassen van crimineel geld juist moeten voorkomen.

Binance heeft dus nog een lange weg te gaan voordat het zonder grote obstakels mensen wereldwijd een crypto handelsplatform kan bieden. Maar met kleine stapjes lijkt het er wel te komen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie