Timo Bult Timo Bult
17/05/2022 08:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/05/2022 08:20

Binance LUNA investering was ooit $1,6 miljard waard, nu nog maar $3.000

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance LUNA investering was ooit $1,6 miljard waard, nu nog maar $3.000

Foto: BEST-BACKGROUNDS/Shutterstock

Het Terra (LUNA) drama heeft voor veel investeerders voor grote problemen gezorgd. Investeringen die ooit hard in waarde stegen, stortten nog sneller in elkaar toen de UST stablecoin steeds minder waard werd. De CEO van crypto exchange Binance liet gisteren op Twitter weten hoeveel zijn exchange precies in bezit had, en hoeveel dit nu waard is.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Binance’s LUNA ging van $1,6 miljard naar slechts $3.000

Binance, wat een exchange is als het Nederlandse Bitvavo, investeerde al vrij vroeg in Terra. Destijds stopte het $3 miljoen in het project waarvoor het 15 miljoen LUNA ontving. En gezien de ontploffende LUNA koers de afgelopen maanden bleek dit in eerste instantie een gouden investering te zijn.

De 15 miljoen LUNA waren namelijk op een zeker moment maar liefst $1,6 miljard waard. Dit betekent dat de investering van $3 miljoen op een zeker moment een rendement van 560x had gegenereerd. Maar met de huidige koers, en dus na de enorme ineenstorting van het Terra-project, is daar nu nog maar zo’n $3.000 van over.

“Binance ontving 15.000.000 LUNA (op het hoogtepunt $1,6 miljard USD waard, en daar is nu niet veel meer van over) als onderdeel van de oorspronkelijke investering ($3 miljoen). 560x rendement op de piek. Het staat nog steeds op het adres waar we het hebben ontvangen. Nooit verplaatst of verkocht.”

Advertentie

Binance CEO geeft volledige transparantie

Changpeng Zhao, de CEO van Binance, deed zijn uitspraken om volledige transparantie te bieden over zijn rol binnen het debacle. Zo laat hij naast het bovenstaande ook weten dat zijn exchange ongeveer $12 miljoen aan staking-opbrengsten ontving voor zijn UST bezittingen. Ook die zijn nooit verplaatst of verkocht.

Het punt dat de CEO wil maken is dat de “retail gebruikers,” oftewel kleinere investeerders, eerst moeten worden gecompenseerd. En Binance pas op het laatst, zo niet nooit. Deze uitspraken komen overeen met die van Ethereum-oprichter Vitalik Buterin. Ook hij wil dat kleinere investeerders eerst worden gecompenseerd. Een deel van die compensatie moet voortkomen uit de overgebleven bitcoins die nog in de reserves van LUNA zitten.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie