Simon Bosch Simon Bosch
17/01/2023 13:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/01/2023 13:18

Binance maakt bitcoin kopen aantrekkelijker voor grote investeerders

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Primakov / Shutterstock.com

Je zou denken dat het handig is om je cryptocurrencies op exchanges te laten staan, maar dat is niet altijd het geval. Sommige handelsplatformen verplaatsen je tokens niet naar cold storage, waardoor je ze kwijt kunt raken in hacks. Binance heeft een oplossing gevonden.

Coinbase laat met grote stapel pizza’s de kracht van bitcoin zien
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Binance introduceert extra veilig handelsplatform

In een persbericht heeft het bedrijf Binance Mirror aangekondigd, een custody-oplossing waarmee instituten crypto’s kunnen verhandelen zonder ze uit cold storage te moeten halen. De financiële contracten zijn namelijk gebaseerd op tokens die bij de Binance Custody-afdeling in cold storage liggen.

Elke trade wordt één op één gedekt door deze activa, die in wezen een soort spiegel vormen. Dit betekent dat de activa van klanten nog veiliger zijn. Zelfs als het platform wordt gehackt is het onderliggende niet te stelen.

Binance suggereert wel dat de trades worden afgerond op het reguliere platform voor instituten, wat betekent dat ze wel een invloed kunnen hebben op de prijzen van activa. Sommige exchanges bieden ‘over-the-counter’ (OTC) diensten aan, wat betekent dat de exchange direct activa koopt zonder deze direct beschikbaar te stellen op de open markt. Dat lijkt dit dus niet te zijn.

Vooralsnog gaat het om een dienst voor institutionele investeerders. Binance Mirror vertegenwoordigt desondanks dat het net is geïntroduceerd al meer dan 60% van de activa die deel uitmaken van Binance Custody. Vermoedelijk komt dat doordat de crypto exchange de dienst al uitgebreid heeft getest en al veel instituten heeft overgehaald om er gebruik van te maken. Of er plannen zijn om dit ook voor retail-investeerders beschikbaar te stellen is niet duidelijk.

Advertentie

Binance onder vuur

Binance heeft de afgelopen tijd veel kritiek ontvangen omdat de audit die het voor zijn Proof-of-Reserves van zijn BTC-holdings heeft laten doen een gat in de balans zou hebben onthuld. Dit zou kunnen betekenen dat Binance niet zo veilig is als we misschien dachten. De exchange zou namelijk een deel van zijn tokens gebruiken om klanten uit te betalen die hefbomen gebruiken. Het betrokken boekhoudbedrijf, Mazars, is hierdoor zelfs gestopt met zijn diensten voor crypto-bedrijven.

Ook is ‘s werelds grootste crypto exchange niet vreemd van hacks. Zo stalen cybercriminelen in 2019 nog 7.000 BTC van klanten. De Mirror-dienst draagt een steentje bij aan de veiligheid, waardoor dit soort hacks moeilijker worden.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie