Erik Juffermans Erik Juffermans
08/03/2023 12:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/03/2023 12:25

Binance mag Voyager deal toch doorzetten van rechter

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance mag Voyager deal toch doorzetten van rechter

Foto: Grey82 / Shutterstock.com

Sinds enkele maanden probeert de Amerikaanse tak van Binance de assets van de failliete crypto broker Voyager over te nemen. In december kwamen de twee partijen al tot een onderlinge overeenkomst. Enkele weken geleden probeerde de Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC) echter een stokje te steken voor de deal, maar gisteren heeft een rechter de bezwaren van de SEC van de tafel geschoven.

Klanten van failliet cryptobedrijf krijgen forse financiële tegenvaller
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Binance kan overname doorzetten

Volgens de SEC, de Amerikaanse financiële waakhond, was de deal onrechtmatig. Een element van de deal, de VGX tokens van Voyager, zouden namelijk kwalificeren als ongeregistreerd effecten.

Tijdens een hoorzitting op dinsdag gaf een rechter geen gehoor aan de bezwaren van de SEC. Hiermee is een grote hindernis overwonnen voor Binance.US, en kan de crypto exchange het overnameproces doorzetten. Er zullen echter nog genoeg complexe stappen genomen moeten worden voordat de deal ook echt rond is.

Zoals gezegd is Voyager failliet. Voormalig gebruikers en schuldeisers van Voyager staan vooralsnog met lege handen. De overname zou kunnen resulteren in een compensatie van bijna 73% voor schuldeisers. Het overgrote deel van de schuldeisers is daarom ook groot voorstander van de deal.

De rechter erkende de voordelen van de overname. Hij gaf aan dat de bezwaren van de SEC niet opwegen tegen het belang van een goede uitkomst voor de gedupeerden.

SEC op crypto oorlogspad

Al met al een forse tik voor de SEC dus. De commissie is de afgelopen maanden op oorlogspad en heeft het gemunt op de crypto sector. Zo werd begin februari de exchange Kraken in de hoek geduwt door de SEC. De staking diensten van de exchange zouden een ongeregistreerd product zijn.

Kraken stopte per direct met staking diensten verlenen in de Verenigde Staten en betaalde een schikking van 30 miljoen dollar aan de SEC. De uitspraak van de rechter op dinsdag is een mooie afwisseling en voelt als een kleine overwinning voor de crypto industrie.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie