Erik Juffermans Erik Juffermans
07/04/2023 09:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/04/2023 09:00

Binance raakt derivaten licentie kwijt in Australië

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance baas reageert op geruchten over bitcoin dump

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

De Australische Securities and Investments Commission (ASIC) trekt de derivaten licentie van Binance Australië in. De toezichthouder is na een langdurig onderzoek tot dit besluit gekomen. De grootste crypto exchange ter wereld moet alle derivatenhandel in Australië beëindigen voor 21 april. Dit maakte de ASIC bekend in een persbericht.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Binance Australië bouwt derivatendiensten af

Volgens de ASIC worden beleggers die investeren in derivaten op Binance niet optimaal beschermd. Als het aan de Australische financiële waakhond ligt hebben crypto investeerders in derivaten meer rechten dan dat ze momenteel verkrijgen.

“Het is zeer belangrijk dat licentiehouders klanten nauwkeurig classificeren in overeenstemming met de wet. Investeerders die actief zijn in crypto derivatenhandel hebben belangrijke rechten en consumentenbeschermingen volgens de financiële wetten in Australië, inclusief toegang tot externe dispuut resoluties.”

Binance Australië geeft aan zijn derivatendiensten “af te bouwen”. Momenteel maken ruim 1 miljoen klanten in Australië gebruik van de exchange. Hoeveel hiervan daadwerkelijk gebruik maken van de derivaten diensten is niet bekend. Het investeren in derivaten is bij onder andere ByBit nog wel mogelijk.

Binance in het nauw

De intrekking van de Australische licentie is de zoveelste tegenvaller die Binance moet verduren in korte tijd. Vorige week spande de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) een rechtszaak aan tegen de crypto exchange.

Binance biedt Amerikaanse klanten volgens de aanklacht verboden diensten aan. Ook zou er sprake zijn van marktmanipulatie. Daarnaast werd er vorige week nieuws verspreid dat Binance stiekem banden zou onderhouden met China. Crypto exchanges zijn echter streng verboden in China. Medewerkers van de exchange zouden Chinese klanten helpen via omwegen toch gebruik te maken van het platform.

De CEO van Binance, Changpeng “CZ” Zhao, ontkent alle geruchten en aanklachten. Hij noemt ze fear, uncertainty and doubt (FUD). Er doet volgens hem momenteel een hoop nepnieuws de ronde om bewust de crypto exchange omlaag te brengen.

Zo ging er plots het verhaal te ronden dat CZ door interpol gezocht werd. Er verscheen zelfs een foto van het opsporingsbevel op internet. Volgens CZ zelf is hier niks van waar en is het betreffende opsporingsbevel met Photoshop in elkaar gezet.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie