Simon Bosch Simon Bosch
05/04/2023 14:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/04/2023 14:29

Binance ontkent dat CEO CZ gezocht wordt door Interpol

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Primakov / Shutterstock.com

Binance kwam onlangs in de schijnwerpers te staan doordat het bepaalde wetten rondom beurshandel zou overtreden – het zou onder andere via het handelsplatform de crypto-markt manipuleren. Nu zou Binance-CEO Changpeng Zhao (ook wel bekend als ‘CZ’) worden gezocht door Interpol, maar Binance ontkent dit.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Binance-CEO CZ wordt niet gezocht

Dat schrijft The Block, die met een woordvoerder van Binance heeft gesproken. Interpol zou een ‘Red Notice’ hebben uitgegeven voor Zhao, wat inhoudt dat hij gezocht wordt door de internationale politieorganisatie.

Dit gerucht is niet waar,” verklaarde de woordvoerder simpelweg per e-mail aan The Block. Het vermaarde gerucht ging al helemaal viraal nadat de Twitteraar @cobie in een versleutelde tweet meldde ‘Interpol Red Notice for CZ’. Inmiddels is het betreffende Twitteraccount alleen in te zien voor volgers, maar het bericht is wel nog te vinden op het internet. Helaas levert The Block niet meer informatie.

Wel ontkende Changpeng Zhao vorige week zelf nog dat het handelsplatform de markt zou manipuleren. Hij noemde de aantijgingen van de CFTC een onjuiste voordracht van de feiten.

Advertentie

Binance in de problemen

Eind maart werd Binance aangeklaagd door de Amerikaanse Commodities Futures Trading Commission (CFTC) omdat Binance tegen zijn eigen klanten zou handelen. Dat valt onder insider trading en is illegaal. CZ zou werknemers hebben opgedragen om via VPN’s hun locatie te verhullen voor beleidsmakers.

Hierdoor namen klanten op grote schaal hun tegoeden op, waardoor het bedrijf 2,2 miljard dollar armer was. Het was echter niet genoeg voor een escalerende bank run. Zo zijn concurrenten zoals FTX juist wel failliet gegaan. Op de exchange staat volgens CoinGecko ongeveer 75 miljard dollar aan activa van zowel klanten als van Binance zelf.

Sommige analisten denken dat dit een probleem voor de cryptomarkt kan gaan betekenen. Als het bedrijf weg zou vallen zou een hoop liquiditeit uit de makt verdwijnen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie