Kevin Schijven Kevin Schijven
04/04/2023 08:28 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/04/2023 08:28

Bitcoin dipt na Binance Interpol gerucht, koers vormt dubbele top

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin institutionele adoptie gaat

Foto: Craig Hastings/Shutterstock

Bitcoin (BTC) maakte gisterenavond een merkwaardige dip helemaal naar $27.200, maar kon vervolgens weer snel herstellen. Toch breekt bitcoin pas vanochtend weer de $28.000 en komt op het moment van schrijven uit op $28.040 op Binance en €25,675 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 1% in de min. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 35%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $542 miljard en de dominantie op 46,2%. De Fear & Greed Index komt uit op 62 (Greed).

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Binance Interpol gerucht veroorzaakt BTC dip

De bitcoin dip van gisterenavond heeft een eigenaardige oorzaak. Een bekende crypto Twitteraar genaamd Cobie had een gerucht verstopt in een hash op het Bitcoin netwerk.

De oplossing was echter uitgelekt en in de hash stond een gerucht dat Interpol een zogenaamde ‘red notice’ voor Binance CEO Changpeng Zhao zou uitvaardigen. Dat zou betekenen dat CZ op de opsporingslijst geplaatst wordt van de internationale politie organisatie.

Het gerucht werd snel verspreid en zorgde voor paniek en een flinke liquidatie. CZ ontkent het hele gebeuren en zegt dat andere exchanges en nieuwsbronnen deze fear, uncertainty & doubt (FUD) hebben verspreid. De BTC koers herstelde weer snel, maar wellicht hebben we nog niet het einde van dit verhaal gezien.

Advertisement

Twitter, dogecoin en roekeloosheid?

Gisteren veranderde Elon Musk plotseling het Twitter logo naar het Dogecoin logo. Vervolgens steeg de DOGE koers met zo’n 30%. Volgens economen kan de Federal Reserve dit echter zien als terugkeer van roekeloos speculatief gedrag en besluiten om toch weer strenger op te treden via renteverhogingen.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Maakt bitcoin koers een dubbele top?

Ondanks alle FUD blijft bitcoin standhouden. De komende dagen moeten echter blijken of dit zo blijft, meldt analist Rekt Capital. Dan blijkt of de koers momenteel bezig is met het vormen van een dubbele top, een bearish patroon.

Vooralsnog zit de bitcoin koers vast in hetzelfde bereik, maar ook de analisten van Crypto Insiders verwachten dat de volatiliteit weer snel zal toenemen. Zij deelden vanochtend een recente analyse uit de Premium omgeving van Crypto Insiders. Deze is nu voor iedereen hier te zien.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement