Roy van Krieken Roy van Krieken
14/06/2022 06:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/06/2022 06:33

Binance.US aangeklaagd voor ‘misleidende’ verkoop LUNA en UST

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance.US aangeklaagd voor ‘misleidende’ verkoop LUNA en UST

Foto: salarko / Shutterstock.com

Het zal menig crypto investeerder nog vers op het netvlies staan. De ondergang van het Terra (LUNA) netwerk en de TerraUSD (UST) stablecoin was een van de meest bijzondere hoofdstukken in de geschiedenis van de crypto industrie. Een aantal Amerikaanse LUNA investeerders heeft ondertussen een rechtszaak aangespannen tegen de Amerikaanse tak van crypto exchange Binance, Binance.US. Volgens hen zou de exchange zich schuldig hebben gemaakt aan misleiding en de wetgeving betreffende de verkoop van effecten hebben gebroken.

Cryptobeurs Coinbase gaat in hoger beroep in cruciale rechtszaak
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Binance.US juridisch in de problemen omtrent LUNA?

Een groep beleggers heeft maandag een ‘class-action’ rechtszaak aangespannen in de staat Californië, waarin wordt beweerd dat Binance niet-geregistreerde effecten, ofwel securities, in de vorm van LUNA en UST aan beleggers heeft verkocht en hen heeft misleid om deze te kopen. De rechtszaak werd aangespannen door advocatenkantoren Roche Freedman en Dontzin Nagy & Fleissig die verschillende LUNA en UST investeerders vertegenwoordigen.

Volgens de aanklacht is Binance.US niet een geregistreerde crypto broker in de Verenigde Staten zijn. Dat zou dus betekenen dat Binance.US overduidelijk effecten-wetgeving in het land heeft gebroken. 

Ook wordt er gesteld dat de crypto exchange bij willens en wetens een gebrekkig crypto project zou hebben gepromoot. Het argument luidt dat Binance.US heel goed wist dat het Terra netwerk een wankele fundering had en dat het vervolgens investeerders heeft misleid om LUNA en UST aan te schaffen. Dit alles omdat Binance.US zelf een vroege investeerder in het Terra project was.

Binance.US misleidt investeerders

Binance.US zou op een misleidende manier geadverteerd hebben voor Terra. Zo werd er op de website aangegeven dat het totale aanbod van UST stablecoins werd gedekt door een reserve van fiat valuta. Ondertussen weten we dat dit niet het geval was, en Binance.US heeft deze foutieve informatie intussen ook van de website verwijderd.

“De niet-naleving van de effectenwetgeving door Binance U.S. en haar valse reclame voor UST hebben tot rampzalige gevolgen voor de klanten van Binance U.S. geleid.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie