Robin Hazekamp Robin Hazekamp
17/07/2023 18:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/07/2023 18:30

Binance verlaat Nederland vandaag, Bitvavo biedt overstapbonus

Nieuws
Crypto investeerders houden Binance verantwoordelijk voor val rivaal

Foto: Primakov / Shutterstock.com

Helaas voor klanten van crypto exchange Binance is vandaag het moment aangebroken dat het platform zijn activiteiten in Nederland stopzet. Vanwege het niet kunnen verkrijgen van een licentie bij De Nederlandsche Bank (DNB) kunnen gebruikers vanaf vandaag alleen nog maar geld opnemen. Bitvavo is een van de exchanges die klanten daarom een overstapdeal biedt.

Wie via deze link een nieuw account aanmaakt krijgt €20,- bij registratie. Daar bovenop biedt de exchange tot en met 31 juli 10% jaarlijkse rente op alle vanuit Binance gestorte crypto.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin beurs Binance verlaat Nederlandse cryptomarkt

Vandaag is het moment aangebroken dat Binance de activiteiten in Nederland stopzet. Het bedrijf voldeed niet aan de Nederlandse vereisten voor bestrijding van witwaspraktijken en terrorismefinanciering en kreeg daarom geen licentie. 

Hiervoor was Binance ook al actief in Nederland maar zonder licentie. Echter kiest de exchange vanwege de juridische problemen met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) nu het veilige pad. In veel landen probeert het bedrijf nu aan de licenties en reguleringen te voldoen. 

Omdat het bedrijf in Nederland en ook in België, Cyprus en Oostenrijk niet aan de vereisten kon voldoen, besloot Binance zich uit alle hiervoor genoemde landen te vertrekken. Dat betekent echter dat Binance klanten een alternatief moeten zoeken. Lees in dit artikel een aantal potentiële alternatieve exchanges om naar over te stappen, met leuke deals. 

Advertisement

Binance zoekt juridische hulp, Bitvavo helpt klanten

De regelgeving is met name in de Europese Unie (EU) lastig vanwege de combinatie van zowel EU als nationale regels. Omdat Binance een dergelijke nieuwe rechtszaak zoals met de SEC wil vermijden, probeert het bedrijf aan alle regelgeving te voldoen. Binance kondigde daarom al aan ook op zoek te zijn naar een juridisch adviseur. 

Omdat klanten van Binance nu een andere exchange moeten zoeken, springt Bitvavo in de bres. Klanten krijgen een welkomstbonus van €20,- en een jaarlijkse rente van 10% tot en met 31 juli cadeau wanneer zij via deze link een account aanmaken.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement