Roy van Krieken Roy van Krieken
01/06/2021 18:36 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2023 12:49

Bitcoin (BTC) blijft groot in Zuid-Korea: Record aantal stortingen en opnames naar exchanges

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Zuid-Korea gaat crypto transacties volgen om witwassen te voorkomen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het begin van dit jaar kenmerkte zich door een ongeëvenaard bullish sentiment in de totale crypto markten. Record na record werd gezet door zowel bitcoin (BTC) als een grote hoeveelheid altcoins. Het feest leek niet meer op te kunnen. Totdat uiteraard de onvermijdelijke correctie eindelijk daar was. Inmiddels lijkt de koers zich weer te stabiliseren en zijn er een aantal positieve signalen zichtbaar.

Zowel het extreem positieve als extreem negatieve sentiment in de markt heeft een toename van volume als gevolg. Het is dan ook niet gek dat in Zuid-Korea de banken in het eerste kwartaal van 2021 een recordhoeveelheid geld naar en van Zuid-Koreaanse crypto exchanges zagen stromen.

De banken in het land verwerkten ruim 64,2 biljoen won, zo’n 57,9 miljard dollar, aan transacties van gepersonaliseerde bankrekeningen gelinkt aan crypto exchanges. Volgens deze data zijn deze geldstromen vergeleken met het eerste kwartaal van 2020 met ruim 40% gestegen! Toen werd slechts 33,4 miljard dollar door banken verwerkt in Zuid-Korea.

Als het volume en de hoeveelheid transacties stijgt, dan stijgt automatisch ook het bedrag door door gebruikers aan transactiekosten of fees wordt betaald. De Zuid-Koreaanse bank K-Bank ontving in alleen het eerste kwartaal van 2021 al ruim 5 miljard dollar aan fees van de Koreaanse crypto exchanges. Vergeleken met dezelfde periode in 2020 is dit een factor 10 groter.

Kim Byung-Wook, een politicus van de Koreaanse Democratische Partij stelt dat de Koreaanse financiële autoriteiten ‘hun mouwen moeten opstropen’ om zo crypto investeerders en handelaars te beschermen tegen mogelijke scams of doelmatige hackpogingen. Juist doordat crypto op dit moment zo populair is en grote hoeveelheden Koreanen investeren in cryptocurrencies. Al eerder kwam naar buiten dat grote hoeveelheden Koreaanse studenten investeren in cryptocurrencies. Nu blijkt ook dat de data van de banken overeenkomt met een gigantische hoeveelheid gebruikers van Koreaanse exchanges. Of hetzelfde te observeren is in andere landen moet nog blijken. Hoogstwaarschijnlijk zullen de meeste landen vergelijkbare trends laten zien.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie