Roy van Krieken Roy van Krieken
25/05/2021 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/05/2021 14:45

Bitcoin (BTC) stress? Meerderheid Zuid-Koreaanse studenten heeft er last van, blijkt uit onderzoek

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin (BTC) stress Meerderheid Zuid-Koreaanse studenten heeft er last van, blijkt uit onderzoek

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het is geen obscuur feit meer dat grote hoeveelheden mensen investeren in cryptocurrency’s. Voor veel mensen is crypto niet meer weg te denken uit hun leven. Vooral tot aan de laatste nieuwe prijs records van bitcoin (BTC) tot boven de $60.000 kwamen veel nieuwe mensen deze wereld binnengestroomd. Zo ook studenten. Uit een onderzoek onder studenten in Zuid-Korea is gebleken dat een groot gedeelte van deze studenten dat investeert in cryptocurrency’s echter ook last krijgt van psychische klachten als gevolg hiervan.

1.750 studenten werden in Zuid-Korea tussen 17 en 19 mei ondervraagd door het onderzoeksbureau Alba Heaven. 23,6% van de ondervraagden gaf aan te investeren in crypto. Daarin was een sterk verschil te zien tussen mannen en vrouwen. Slechts 14,4% van de vrouwelijke studenten gaf aan te investeren terwijl 34,4% van de mannen dit deed.

De meeste studenten lieten weten dat de voornaamste reden voor het beginnen met investeren in cryptocurrency’s de toegankelijkheid was. Je kunt immers met een klein bedrag al beginnen met investeren. De overgrote meerderheid van de ondervraagden stond positief tegenover cryptocurrency’s. Dit terwijl slechts 40,5% winst heeft weten te behalen.

Dit onderzoek is gedaan voordat de markt behoorlijk in elkaar stortte, daarom is het niet gek om te geloven dat dit percentage inmiddels veel lager ligt.  Het is ook interessant om te benadrukken dat de meerderheid van de studenten is begonnen met investeren toen bitcoin de piek naderde.

Dit brengt ons tot het gevolg van deze constateringen. Studenten ervaren namelijk nadelige psychologische  gevolgen van investeren in cryptocurrency’s. Maar liefst 68,3% geeft aan hier last van te hebben. Een derde van de studenten gaf tevens aan dat de koers van bitcoin een sterke invloed had op hun emotionele staat. Concentratieproblemen en zelfs verslaving waren in de antwoorden van de studenten veelvoorkomend. Het onderhouden van dagelijkse routines werd moeilijker en zelfs slaaptekort als gevolg van stress is aan de orde van de dag bij deze Zuid-Koreaanse studenten.

Dit onderzoek onderstreept nog maar eens dat crypto niet enkel rozengeur en maneschijn is. Het is leuk en aardig, totdat je je geld verliest of dreigt te verliezen. Vooral tijdens de neerwaartse spiraal waarin bitcoin zich verkeerde de afgelopen tijd zullen veel mensen last hebben gehad van psychologische klachten.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement