Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) exchange Binance’s missie om DeFi te veroveren lijkt te slagen

De stablecoin van een van ’s werelds grootste cryptocurrency exchanges Binance zet zijn opmars voort. Het bedrag aan Binance USD (BUSD) dat de afgelopen week de exchange instroomde lag ver boven andere bekende stablecoins. Dit is een positief signaal voor het bedrijf dat onlangs meerdere platformen lanceerde met als doel DeFi te veroveren.

Uit data van CryptoQuant blijkt dat er voor $113 miljoen aan BUSD naar Binance is gestuurd. Alleen tether (USDT) zag een hoger volume. BUSD kwam hiermee echter wel ver boven andere stablecoins als USD Coin, TrueUSD en Paxos uit.

- Advertentie -

Het nieuws is significant omdat Binance de afgelopen weken meerdere projecten heeft aangekondigd met als doel een stukje van de Decentralized Finance (DeFi) markt te kunnen bemachtigen. Met de instroom van de meer dan 100 miljoen BUSD lijkt deze missie enigszins te slagen aangezien dit een flinke toename is ten opzichte van de voorgaande periode.

Binance lanceerde onder andere een eigen blockchain waarop DeFi-projecten gebouwd kunnen worden. Hierop kan BUSD gestaked worden, het vastzetten van de stablecoin om zo een passief inkomen te kunnen genereren. Met de blockchain vormt het nu een directe concurrent voor Ethereum (ETH).

Daarbovenop lanceerde Binance een zogeheten automated market maker (AMM)Binance Liquid Swap. Met dit project vormt het een directe concurrent voor de DeFi-exchange Uniswap.

Ten slotte werd de missie van Binance om een graantje van de DeFi-gekte mee te pikken nog duidelijker na de lancering van een nieuw fonds. In dit fonds zitten miljoenen dollars die zijn gereserveerd voor nieuwe en bestaande DeFi-projecten die de Binance Smart Chain als hun thuisbasis aanwijzen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.257,67 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.257,67 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...