Kevin Schijven Kevin Schijven
14/08/2020 12:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/08/2020 12:05

Bitcoin (BTC) exchange BitMEX verplicht voortaan klanten zich te identificeren

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange BitMEX verplicht voortaan klanten zich te identificeren

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

BitMEX, een populaire cryptocurrency-exchange voor bitcoin (BTC) derivaten, gaat binnenkort een identificatieplicht invoeren voor zijn klanten. Dat meldt de crypto-beurs op 14 augustus in een blogartikel.


Het nieuwe gebruikersverificatieprogramma lanceert op 28 augustus. Klanten krijgen zes maanden de tijd om aan de nieuwe eisen te voldoen en moeten voor 12 februari 2021 hun identificatiegegevens aan het platform doorgeven.
Met deze nieuwe Know Your Customer (KYC) regelgeving wil BitMEX voorbereid zijn op de steeds strengere toezichtregels op de crypto-markt die overal ter wereld worden gehanteerd. Volgens de beurs zou het moeten leiden naar een meer vertrouwde en veiligere handelsomgeving voor klanten. Tevens zou het kunnen helpen bij het beslechten van geschillen.
Volgens het blogartikel zal de nieuwe procedure ongeveer vijf minuten moeten kosten om te voltooien. Voorheen hoefden klanten echter alleen een e-mail adres, wachtwoord en land van verblijf op te geven.
Het nieuws valt niet goed in de smaak bij veel klanten. Op Twitter wordt massaal gedreigd dat gebruikers zullen migreren naar een ander platform. Om de klap te verzachten kondigt de beurs aan dat het een “handelstoernooi” in de komende weken gaat houden. Gebruikers die het verificatieproces al hebben doorlopen maken kans op “aanzienlijke prijzen.” Verdere details zijn vooralsnog onbekend.
BitMEX is de afgelopen jaren al vaker in opspraak geweest. Het bedrijf is al meerdere malen aangeklaagd. Vorig jaar lekte de beurs per ongeluk duizenden e-mails van klanten. Ook lag het platform er een aantal keer tijdens gevoelige periodes uit de lucht, bijvoorbeeld tijdens de uitbraak van COVID-19. Klanten haalden vervolgens miljoenen dollars aan BTC van het handelsplatform af.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie