Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) exchange BitMEX verplicht voortaan klanten zich te identificeren

BitMEX, een populaire cryptocurrency-exchange voor bitcoin (BTC) derivaten, gaat binnenkort een identificatieplicht invoeren voor zijn klanten. Dat meldt de crypto-beurs op 14 augustus in een blogartikel.

- Advertentie -

Het nieuwe gebruikersverificatieprogramma lanceert op 28 augustus. Klanten krijgen zes maanden de tijd om aan de nieuwe eisen te voldoen en moeten voor 12 februari 2021 hun identificatiegegevens aan het platform doorgeven.

Met deze nieuwe Know Your Customer (KYC) regelgeving wil BitMEX voorbereid zijn op de steeds strengere toezichtregels op de crypto-markt die overal ter wereld worden gehanteerd. Volgens de beurs zou het moeten leiden naar een meer vertrouwde en veiligere handelsomgeving voor klanten. Tevens zou het kunnen helpen bij het beslechten van geschillen.

Volgens het blogartikel zal de nieuwe procedure ongeveer vijf minuten moeten kosten om te voltooien. Voorheen hoefden klanten echter alleen een e-mail adres, wachtwoord en land van verblijf op te geven.

Het nieuws valt niet goed in de smaak bij veel klanten. Op Twitter wordt massaal gedreigd dat gebruikers zullen migreren naar een ander platform. Om de klap te verzachten kondigt de beurs aan dat het een “handelstoernooi” in de komende weken gaat houden. Gebruikers die het verificatieproces al hebben doorlopen maken kans op “aanzienlijke prijzen.” Verdere details zijn vooralsnog onbekend.

BitMEX is de afgelopen jaren al vaker in opspraak geweest. Het bedrijf is al meerdere malen aangeklaagd. Vorig jaar lekte de beurs per ongeluk duizenden e-mails van klanten. Ook lag het platform er een aantal keer tijdens gevoelige periodes uit de lucht, bijvoorbeeld tijdens de uitbraak van COVID-19. Klanten haalden vervolgens miljoenen dollars aan BTC van het handelsplatform af.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.206,90 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.206,90 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...