Timo Bult Timo Bult
19/05/2020 14:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/05/2020 14:13

Bitcoin (BTC) derivatenplatform BitMEX een uur uit de lucht, problemen lijken verholpen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) derivatenplatform BitMEX een uur uit de lucht, problemen lijken verholpen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het bitcoin (BTC) derivatenplatform BitMEX was vandaag voor een aantal uren uit de lucht. Een duidelijke reden voor de problemen is nog niet gegeven. BitMEX meldt dat het platform nu weer grotendeels online is.
Rond 14:15 Nederlandse tijd werden de eerste problemen gemeld. De trading engine zou uit de lucht zijn, waardoor handelen op het platform niet meer kon. In een tweet schreef de exchange:

De BitMEX-handelsengine is momenteel niet beschikbaar. We werken eraan om het zo snel mogelijk weer online te brengen. Verdere updates volgen binnenkort.


Ongeveer een uur later, om 15:29 Nederlandse tijd werd de melding gemaakt dat het platform weer in de lucht is. Echter konden orders op dat moment alleen nog geannuleerd worden. Opnames van de exchange worden vanaf 16:00 weer verwerkt.
In een update schrijft BitMEX:

We kunnen bevestigen dat de handel is hervat om 13:40 UTC. Opnames worden verwerkt om 14:00 en 15:00 UTC. Een volledige beoordeling van het incident zal te zijner tijd worden geplaatst. We weten hoeveel dit van invloed is op onze klanten en we willen onze excuses aanbieden aan alle betrokkenen.

Kijk voor de laatste officiële updates over het incident op deze pagina.
BitMEX heeft vaker last van dergelijke problemen. Op 13 maart was het handelsplatform al eens 25 minuten uit de lucht als gevolg van twee DDoS-aanvallen, aldus BitMEX. Als gevolg van de problemen haalden traders tussen 13 maart en 9 april maar liefst 22.025 BTC van de exchange, een daling van 38 procent.
Tot overmaat van ramp is BitMEX ook nog eens voor de rechter gesleept. Het bedrijf wordt beschuldigt van illegale activiteiten zoals het witwassen van geld. Daarnaast opereert BitMEX volgens de aanklacht als een geldoverboekingsdienstverlener zonder daarvoor de juiste vergunning te hebben.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie