Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
13/04/2020 06:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/04/2020 06:03

Traders halen massaal bitcoin (BTC) weg bij crypto-exchange BitMex

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Traders halen massaal bitcoin (BTC) weg bij crypto-exchange BitMex

Cryptocurrency-exchange BitMex merkt dat gebruikers massaal hun bitcoin (BTC) van de exchange afhalen. Tussen 13 maar en 9 april zijn er zo’n 225.025 BTC van de exchange afgehaald door gebruikers. Dit is een daling van 38%. Ondanks dat traders de laatste tijd geneigd zijn minder gebruik te maken van gecentraliseerde platformen, ligt het bij BitMex net even wat anders. Gebruikers zijn alles behalve positief over het platform. Het gaat zelfs zo ver dat een influencer zijn volgers opriep om BitMex te vermijden. 
Op 13 maart was het platform voor 25 minuten offline. Dit kwam volgens BitMex doordat zij die dag met twee DDOS aanvallen te maken kregen en daarom offline moesten. De gebruikers geloven dit echter niet. Een trader deed laatst zijn verhaal bij Cointelegraph en zei dat er de laatste tijd meer concurrentie is voor BitMex vergeleken met 2014. Namen als ByBit en Deribit komen hierbij naar boven. Het is daarom ook niet gek dat wanneer BitMex offline gaat, ook al is dit maar voor zo’n korte tijd, dit niet goed voor de naam is. Gebruikers zullen daarom alternatieven zoeken.
Een trader heeft aangegeven dat BitMex een positie verkeerd heeft gesloten waardoor hij een verlies van 30 BTC voor zijn kiezen kreeg. Dit staat gelijk aan ongeveer $150.000. Traders zeggen nu dat het misschien beter is als short-sellen helemaal verbannen wordt. CEO van Celsius Network (CEL) Alex Mashinsky zegt dat de flash crash een reden was dat traders boos zijn. Hij zegt dat waarschijnlijk alle klanten die van de exchange af gaan dezelfde traders zijn waarvan de posities verkeerd gesloten zijn tijdens de flash crash. Het is zo dat er meer exchanges zijn die precies dezelfde service bieden maar dan met veel meer mogelijkheden dan BitMex, hierdoor zal het voor BitMex moeilijk zijn deze klanten weer terug te krijgen.
BitMex is onlangs ook nog aangeklaagd wegens verdenking van het verkopen van ongeregistreerde effecten aan inwoners van de V.S.. Ook wordt hierbij vermeld dat BitMex is verdacht van het manipuleren van de koers van bitcoin. Het verlies van bijna 40% daarbovenop geeft maar aan wat voor maand BitMex op het moment heeft. 

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie