Kevin Schijven Kevin Schijven
01/11/2019 18:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/11/2019 18:20

Cryptocurrency-exchange BitMEX lekt per ongeluk duizenden e-mailadressen van klanten

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Cryptocurrency-exchange BitMEX lekt per ongeluk duizenden e-mailadressen van klanten

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Cryptocurrency-exchange BitMEX heeft onlangs duizenden e-mailadressen van gebruikers per ongeluk uitgelekt. Een werknemer van het handelsplatform is naar verluidt vergeten een nieuwsbrief als een blind carbon copy (bcc) e-mail te versturen.
Hierdoor bevat elke e-mail de adressen van duizenden gebruikers. BitMEX heeft inmiddels een verklaring gepubliceerd waarin het volgende staat:

We zijn ons ervan bewust dat sommige van onze gebruikers eerder vandaag een algemene e-mail met gebruikersupdates hebben ontvangen, die de e-mailadressen van andere gebruikers bevatte.

Ons team heeft onmiddellijk actie ondernomen om het probleem te beheersen en we nemen maatregelen om te begrijpen wat de omvang is. U kunt er zeker van zijn dat we er alles aan doen om de oorzaak van de fout te achterhalen en we zullen contact opnemen met alle gebruikers die door het probleem worden getroffen.

De privacy van onze gebruikers is een topprioriteit en het spijt ons zeer voor de zorgen die dit onze gebruikers brengt.

Hoe het mogelijk is dat een groot professioneel bedrijf als BitMEX een blunder als dit begaat is vooralsnog onduidelijk. Advocaat Jake Chervinsky noemt de fout “waanzinnig incompetent”:


Cryptocurrency-exchange Binance raadt slachtoffers, die op beide exchanges een account hebben, aan om uit voorzorg hun e-mailadres aan te passen:


Meerdere crypto-exchanges zijn alleen al dit jaar gehackt. Vooral Zuid-Koreaanse exchanges als UpBit en BitThumb lijken de afgelopen tijd het doelwit te zijn van Noord-Koreaanse hackers, maar ook Binance is het slachtoffer geweest van een hack in mei. Het massaal uitlekken van e-mailadressen maakt klanten van BitMEX wellicht kwetsbaar voor dergelijke hacks; een grote blunder dus.
Crypto Insider David zegt dat de stier weer terug is in zijn nieuwste uitgebreide wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees zijn analyse dan hier.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie