Timo Bult Timo Bult
15/09/2021 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/09/2021 11:15

Bitcoin (BTC) exchange Coinbase ongekend populair bij investeerders, haalt niet $1,5 maar $2 miljard op!

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange Coinbase ongekend populair bij investeerders, haalt niet $1,5 maar $2 miljard op

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat bitcoin (BTC) exchange Coinbase van plan was $1,5 miljard op te halen bij investeerders. De exchange is uiteindelijk bijzonder populair gebleken bij investeerders. Coinbase haalde namelijk nog een stuk meer op dan de beoogde $1,5 miljard!

Uit een artikel van Bloomberg blijkt dat er maar liefst $7 miljard aan orders binnenkwamen. Hierdoor kon Coinbase zijn initiële doel van $1,5 miljard verhogen naar $2 miljard. Investeerders kregen voor het geïnvesteerde geld zogenoemde junk bonds, obligaties waarover zij rente ontvangen.

Het gaat hier om obligaties met een looptijd van zeven en 10 jaar. Dat er zoveel vraag bestaat naar deze obligaties in een crypto bedrijf is een goed teken. Bloomberg stelt dat dit “aantoont dat cryptocurrency niet langer gereserveerd is voor durkapitaal.” Volgens het mediaplatform deden namelijk ook hedgefondsen en pensioenfondsen mee aan de ronde.

Coinbase zal het opgehaalde geld gaan investeren in het verder uitbreiden van zijn diensten. Coinbase is een grote speler in crypto-trading, “maar het wil meer doen om daarbuiten te diversifiëren, wat een volatiele bezigheid kan zijn,” aldus Julie Chariell van Bloomberg Intelligence.

Een van de gebieden waar de exchange naar uit wil breiden is de decentralized finance (DeFi) wereld. Zo wil het een leendienst lanceren. Deze dienst, simpelweg genaamd “Lend,” geeft bepaalde Coinbase klanten de mogelijkheid om rente (4% per jaar) te verdienen door hun USD Coin (USDC) stablecoins uit te lenen. De Amerikaanse toezichthouder lijkt hier nu echter een stokje voor te steken.

Coinbase is niet de eerste die dergelijke obligaties uitgeeft in de Verenigde Staten. MicroStrategy ging het bedrijf voor en haalde in juni maar liefst $500 miljoen op. Deze opbrengst werd vervolgens in bitcoin gestopt. Inmiddels bezit het bedrijf meer dan 100.000 bitcoins en is hiermee de grootste bitcoin bezitter van de beursgenoteerde bedrijven.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Bitcoin volgt patroon uit 2016 perfect, suggereert nieuwe stijging
Coinbase waarschuwt: Onrustig crypto-kwartaal op komst
Grote jongens zien kans in bitcoin's crash: $5,8 miljard bijgekocht
Grote jongens zien kans in bitcoin’s crash: $5,8 miljard bijgekocht
Advertentie