Roy van Krieken Roy van Krieken
25/01/2023 07:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/01/2023 07:07

‘Bitcoin exchange FTX betaalde miljoenen om Binance te besmeuren’

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin exchange Binance was veruit de grootste in 2022

Foto: Aleksandr Khmeliov / Shutterstock.com

De laatste paar maanden kwamen er geregeld negatieve berichten over Binance in het nieuws. Volgens de CEO van Binance, Chanpgeng Zhao (CZ), was dit niet toevallig. Hij stelde vandaag tijdens een Twitter AMA dat het inmiddels failliete FTX tientallen miljoenen heeft betaald aan verschillende nieuwsplatformen om fear, uncertainty and doubt (FUD) te verspreiden over cryptobeurs Binance.

Aantal bitcoin wallets groeit hard, BTC op exchanges droogt op
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Binance FUD

Vorige maand kwam er onder andere kritiek op Binance omdat zij volgens sommigen waardeloze reserves hadden gepubliceerd. Het zou suggereren dat Binance er een stuk minder goed voor stond dan in eerste instantie werd gedacht. CZ verklaarde echter al snel dat het hier om niets anders dan FUD ging en dat Binance als bedrijf kerngezond is.

Uiteraard bestaat er ook al een tijdje de discussie over de oorzaak van het instorten van FTX. Volgens de oprichter van FTX, Sam Bankman-Fried (SBF), ligt de schuld voor een groot deel bij CZ en Binance, hetgeen CZ uiteraard op zijn beurt weer heeft ontkend.

Nu komt CZ met een nieuw ronde beschuldigingen. Hij stelt namelijk dat het verspreiden van FUD over Binance op verschillende nieuwsplatformen te herleiden is naar FTX. Volgens hem zou de failliete exchange $43 miljoen hebben betaald voor het verspreiden van de negatieve berichtgeving.

CZ stelt daarnaast dat er weinig is dat hij hier aan kan veranderen, en hij verwacht dat dergelijke FUD in de toekomst gewoon door zal gaan. Wel gelooft hij dat het Binance weinig schade aan zal richten. Volgens CZ zijn mensen wel steeds beter in staat om legitieme informatie te onderscheiden van ordinaire FUD. Hij stelt dat clickbait titels steeds minder effectief worden binnen de crypto gemeenschap en dat mensen over het algemeen niet dom zijn.

“Ik denk niet dat het zal stoppen, maar ik denk niet dat het ons veel zal hinderen.”

Advertentie

Valse informatie is niets nieuws in crypto

FUD is uiteraard geen nieuw concept voor Binance. Volgens CZ is het verspreiden van valse negatieve informatie iets dat sinds het begin van de crypto wereld een veelvoorkomend fenomeen is. In de meeste gevallen gaat het volgens CZ echter om short traders die hun positie proberen te verbeteren door negatief nieuws over een project of bedrijf te genereren. Dat FTX zich, volgens CZ althans, nu tot dat niveau verlaagt is volgen CZ wel kwalijk te noemen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie