Roy van Krieken Roy van Krieken
13/01/2023 20:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/01/2023 20:05

‘Het is allemaal de schuld van Binance,’ aldus ex-CEO van FTX

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance.US lucha por encontrar un nuevo banco

Foto: Grey82 / Shutterstock.com

Aan het einde van het vorige jaar ging grote crypto exchange FTX plotseling en catastrofaal ten onder. Vele miljarden aan gebruikerstegoeden zouden door Sam Bankman-Fried (SBF) en zijn handlangers zijn vergokt en het is nog maar de vraag of gebruikers hun geld terug gaan zien. De oprichter van FTX, SBF, plaatste gisteren een bijzonder bericht op een blog. Hij gaf namelijk de schuld aan Binance, en in het bijzonder Binance-ceo Changpeng Zhao (CZ), voor het ten onder gaan van zijn exchange.

Nederlanders verdienen 135% door met AI op Bitvavo in crypto te handelen
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

SBF haalt uit naar CEO van Binance

Volgens SBF zou CZ een bewuste aanval hebben uitgevoerd op zijn exchange. Dit werd gecombineerd door een strategisch geplaatste tweet. Deze tweet ging uiteraard over het feit dat FTX mogelijk in de problemen zou zitten en dat Binance al hun FTT tokens, de exchange token van FTX, zou gaan verkopen. CZ ontkende in november al kwade bedoelingen te hebben.

De maanden voorafgaand aan deze tweet zouden CZ en Binance al nauwkeurig te werk zijn gegaan om FTX alle fronten aan te vallen. Uiteraard stelde SBF nogmaals dat hij en andere betrokken bij FTX en Alameda geen vreemde fratsen uithaalden met gebruikerstegoeden.

“Toen kwam de noodlottige tweet van CZ, na een uiterst effectieve maandenlange PR-campagne tegen FTX – en de crash. […] Maar de crash in november was een gerichte aanval op activa in handen van Alameda, geen brede marktbeweging,” zei hij. 

Volgens SBF heeft FTX ook nog een heleboel activa liggen. Dit zou volgens hem gewoon gebruikt kunnen worden om gebruikers van de exchange terug te betalen. Of dit ook daadwerkelijk zo zal lopen moet uiteraard eerst nog maar eens blijken.

“Ik heb geen fondsen gestolen, en ik heb zeker geen miljarden weggestopt. Bijna al mijn activa waren en zijn nog steeds bruikbaar om FTX klanten te ondersteunen,” zei hij. 

Wacht SBF een celstraf?

Ondertussen is SBF op de Bahama’s opgepakt en zelfs uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Hier werd hij vrijgelaten op een reusachtige borgtocht van maar liefst $250 miljoen. Hij verblijft nu in huisarrest in het landhuis van zijn ouders in afwachting van zijn strafproces. Hij wordt verdacht van onder meer allerlei soorten fraude en het witwassen van geld, al pleitte hij onlangs onschuldig te zijn.

Mocht SBF door de rechter schuldig bevonden worden dan wacht hem mogelijk een jarenlange celstraf.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie