Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Wallets en Exchanges Coinbase klopt aan bij vermogensbeheerder BlackRock voor potentiële crypto-ETF

Coinbase klopt aan bij vermogensbeheerder BlackRock voor potentiële crypto-ETF

Coinbase, de cryptocurrency-exchange uit San Francisco, onderzoekt nu ook de mogelijkheden voor een crypto-ETF (exchange-traded fund) en heeft daarvoor aangeklopt bij BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld op Wall Street en tevens de grootste aanbieder van ETF’s. Dat meldt Business Insider op 6 september aan de hand van een anonieme bron.

Met een ETF dat gekoppeld is aan crypto, hoopt Coinbase zowel retailbeleggers als institutionele beleggers toegang te bieden tot de volatiele crypto-markt. De exchange hoopt dit met de hulp van BlackRock, een firma met een vermogen van meer dan $6,3 biljoen, klaar te kunnen spelen. Met het nastreven van een eigen ETF voegt Coinbase zich in het rijtje van onder andere concurrent Gemini en beleggingsmaatschappij VanEck.

- Advertentie -

Eerder dit jaar kondigde Coinbase al een cryptocurrency-indexfonds aan, dat gericht was op geaccrediteerde beleggers met een jaarsalaris van meer dan $200.000 die investeringen tussen de $250.000 en $20 miljoen kunnen doen. Die index omvat Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH) en Ethereum Classic (ETC). Net als bij het indexfonds zal een potentiële ETF meerdere cryptocurrencies omvatten en niet alleen Bitcoin.

Hoewel Larry Fink, voorzitter en CEO van BlackRock, zich eerder kritisch heeft uitgelaten over cryptocurrency, zette BlackRock eerder dit jaar wel een werkgroep op die moet onderzoeken op welke manieren het bedrijf kan profiteren van de cryptomarkt. Tevens is de vermogensbeheerder al sinds 2015 betrokken bij het identificeren van potentiële toepassingen van blockchain-technologie binnen de fintech-sector.

Door de samenwerking met Coinbase aan te gaan en een crypto-ETF na te streven, lijkt BlackRock niet achter te willen lopen op andere financiële zwaargewichten zoals de Chicago Board Options Exchange (CBOE), CME Group en Goldman Sachs die allemaal op zoek zijn naar een manier om cryptocurrency-diensten aan te bieden aan hun klanten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.232,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€8.287,59 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.294,06 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.295,89 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.339,73 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

0
Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot 18 mei zat er maar liefst voor $20 miljard aan marktorders in die weekly candle. Als we de week daarna kijken zitten we op $14...