Rico Engelbarts
07/09/2018 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2018 16:30

Coinbase klopt aan bij vermogensbeheerder BlackRock voor potentiële crypto-ETF

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
coinbase_klopt_aan_bij_vermogensbeheerder_blackrock_voor_potentiele_crypto_ETF

Foto: rarrarorro/Shutterstock

Coinbase, de cryptocurrency-exchange uit San Francisco, onderzoekt nu ook de mogelijkheden voor een crypto-ETF (exchange-traded fund) en heeft daarvoor aangeklopt bij BlackRock, de grootste vermogensbeheerder ter wereld op Wall Street en tevens de grootste aanbieder van ETF’s. Dat meldt Business Insider op 6 september aan de hand van een anonieme bron.
Met een ETF dat gekoppeld is aan crypto, hoopt Coinbase zowel retailbeleggers als institutionele beleggers toegang te bieden tot de volatiele crypto-markt. De exchange hoopt dit met de hulp van BlackRock, een firma met een vermogen van meer dan $6,3 biljoen, klaar te kunnen spelen. Met het nastreven van een eigen ETF voegt Coinbase zich in het rijtje van onder andere concurrent Gemini en beleggingsmaatschappij VanEck.
Eerder dit jaar kondigde Coinbase al een cryptocurrency-indexfonds aan, dat gericht was op geaccrediteerde beleggers met een jaarsalaris van meer dan $200.000 die investeringen tussen de $250.000 en $20 miljoen kunnen doen. Die index omvat Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH) en Ethereum Classic (ETC). Net als bij het indexfonds zal een potentiële ETF meerdere cryptocurrencies omvatten en niet alleen Bitcoin.
Hoewel Larry Fink, voorzitter en CEO van BlackRock, zich eerder kritisch heeft uitgelaten over cryptocurrency, zette BlackRock eerder dit jaar wel een werkgroep op die moet onderzoeken op welke manieren het bedrijf kan profiteren van de cryptomarkt. Tevens is de vermogensbeheerder al sinds 2015 betrokken bij het identificeren van potentiële toepassingen van blockchain-technologie binnen de fintech-sector.
Door de samenwerking met Coinbase aan te gaan en een crypto-ETF na te streven, lijkt BlackRock niet achter te willen lopen op andere financiële zwaargewichten zoals de Chicago Board Options Exchange (CBOE), CME Group en Goldman Sachs die allemaal op zoek zijn naar een manier om cryptocurrency-diensten aan te bieden aan hun klanten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie