Erik Juffermans Erik Juffermans
19/05/2023 14:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/05/2023 14:30

Coinbase lanceert lidmaatschap dienst, richt zich op Europa

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto-gigant Coinbase zet volgende stap naar Europa via Spanje

Foto: rarrarorro/Shutterstock

De grote crypto exchange Coinbase heeft ‘Coinbase One’ gelanceerd: een lidmaatschap voor het gebruik van het crypto platform. Naast ‘zero fees’ krijgen leden ook hogere beloningen voor het staken van crypto assets. Naast de Verenigde Staten is Coinbase One ook beschikbaar in Groot-Brittannië, Duitsland en Ierland.

Nederlanders verdienen 135% door met AI op Bitvavo in crypto te handelen
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Coinbase focust op Europa

De dienst zal volgens het persbericht 29,99 dollar per maand gaan kosten. De dienst was sinds 2021 in de testfase en wordt nu dus na twee jaar op de markt gebracht. Het nieuws wordt echter niet met veel enthousiasme onthaald. De crypto gemeenschap had een grotere aankondiging verwacht en lijkt weinig animo te hebben voor een betaaldienst voor betere klantondersteuning. De teleurstelling onder hen lijkt groot.

De beschikbaarheid zal waarschijnlijk niet beperkt blijven tot de vier bovengenoemde landen. Coinbase geeft aan dat het Coinbase One de komende maanden willen gaan aanbieden in nog 35 landen. Of Nederland een van deze landen is, is vooralsnog onbekend.

Wel zullen de 35 landen volgens het persbericht grotendeels Europese landen zijn. Daarmee lijkt Coinbase zich duidelijk te focussen op de crypto markt buiten de Verenigde Staten. Dit is allesbehalve een verrassing: de laatste maanden ligt de crypto exchange namelijk overhoop met Amerikaanse toezichthouders.

De frustratie van Coinbase

Zo kreeg Coinbase eerder dit jaar een officiële waarschuwing van de Security and Exchange Commission (SEC). Als reactie sleepte Coinbase de SEC op zijn beurt voor de rechter. De exchange wil de SEC hiermee dwingen voor eens en voor altijd duidelijkheid te verschaffen aan de Amerikaanse crypto sector. 

Vorig jaar stuurde Coinbase de SEC een petitie met simpele ‘ja’ en ‘nee’ vragen over regels binnen de crypto sector. Afgelopen week kreeg Coinbase eindelijk een antwoord van de SEC, maar het was niet het gewenste antwoord. De SEC weigert namelijk de petitie in te vullen. SEC voorzitter Gary Gensler meent geen juridische verplichting te hebben dit te doen.

De situatie kost veel energie, en de frustratie is enorm. Coinbase gaf al aan zich vanwege de wetgevende onduidelijkheden te willen focussen op buitenlandse markten. Er werd zelfs gespeculeerd over een volledig vertrek uit de Verenigde Staten. De lancering van Coinbase One in tientallen landen is sterk in lijn met de recente uitspraken van de crypto exchange.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie