Robin Hazekamp Robin Hazekamp
31/07/2023 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/07/2023 16:30

Crypto beurs Binance moet nu ook in dit land de deuren sluiten

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto beurs Binance moet nu ook in dit land de deuren sluiten

Foto: Primakov/Shutterstock

Na lange tijd overhoop te hebben gelegen met de Nigeriaanse Securities and Exchange Commission (SEC) moet crypto exchange Binance nu de deuren sluiten in het omvangrijke Afrikaanse land. Binance staat niet ingeschreven bij de Nigeriaanse waakhond en mag daarom niet meer worden gebruikt door Nigeriaanse investeerders.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto exchange Binance moet Nigeria uit

Binance ligt de laatste tijd flink overhoop met de financiële waakhonden van zowel Europese als Amerikaanse landen. Nu heeft ook een Afrikaans land de stap gezet om het platform te verbieden. De Nigeriaanse SEC kwam vrijdag met het volgende statement:

“De commissie herhaalt nogmaals dat de activiteiten van Binance, www.binance.com en ieder ander platform waarmee het bedrijf investeerders werft, niet geregistreerd of gereguleerd zijn door de commissie en dat de activiteiten in Nigeria daarom illegaal zijn.”

Het nogmaals herhalen refereert aan een eerder statement dat de waakhond had gemaakt. Daarin zei de SEC dat Binance Nigeria Ltd. de deuren moest sluiten. Het hoofdkantoor van Binance pleitte dat die onderneming los van hen stond. Binance was dan ook nog voor lange tijd beschikbaar voor Nigeriaanse gebruikers. Nu is toch het moment aangebroken waarop Binance uit het land moet vertrekken.

Advertentie

SEC waarschuwt voor ongeregistreerde crypto exchanges

De Nigeriaanse SEC beschouwt iedere crypto als een effect, waar registratie voor nodig is. Crypto exchanges moeten daarom zijn geregistreerd bij de Nigeriaanse overheid. Als dat niet het geval is, mogen de crypto exchanges er niet actief zijn. Verschillende platformen staan te popelen om zich te registreren, maar dat laat lang op zich wachten.

Ook heeft de commissie een algemene waarschuwing uitgebracht richting het Nigeriaanse publiek. Men moet volgens de commissie “op hun hoede zijn om te investeren in crypto activa en andere producten die worden aangeboden of gefaciliteerd door entiteiten die niet geregistreerd staan of worden gereguleerd door de Commissie.”

Nigeria wordt met deze ontwikkelingen toegevoegd aan het rijtje landen waar Binance uit moet vertrekken. Het blijft nog steeds de grootste crypto exchange ter wereld, maar het aantal landen waarin het platform actief is daalt. Eerder stopte Binance al in Nederland, België, Cyprus, Canada en sinds kort ook Duitsland.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Bitvavo voegt populaire crypto toe & Nederlanders krijgen ‘m gratis
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Advertentie