Simon Bosch Simon Bosch
02/02/2024 15:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/02/2024 12:18

Crypto beurs Bybit breidt uit naar Hong Kong na opheffing verbod

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
El exchange Bybit se expande a Hong Kong al levantarse la prohibición

Foto: Rcc_Btn/Shutterstock

Ondanks het algehele crypto verbod in China, heeft Hong Kong afgelopen zomer weer de deuren opengezet voor de industrie.

De stadstaat trekt ondertussen weer grote spelers aan, waaronder nu ook de opkomende crypto exchange Bybit. De Singaporese cryptobeurs heeft een licentieaanvraag gedaan.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto beurs Bybit wil deuren openen in Hong Kong

Dat blijkt uit een registratiepagina van de Securities and Futures Commission (SFC) van Hong Kong. Het Hong Kongse dochterbedrijf van Bybit is Spark Fintech Limited, dat op 31 januari is toegevoegd aan de lijst.

Deze lijst wordt steeds langer – met Bybit erbij staan er nu 14 verschillende bedrijven op de lijst. Sommige daarvan zijn bestaande crypto exchanges zoals OKX. Die diende de aanvraag tegelijkertijd met Gate.io en BitMEX in mei van 2023 in.

Sinds 1 juni is bezit van en het handelen in cryptocurrencies namelijk officieel legaal in Hong Kong. Sindsdien is het weer mogelijk om te investeren in crypto in de stad, maar bedrijven hebben eerst de benodigde vergunningen nodig voordat zij hun crypto-diensten mogen aanbieden.

Advertentie

Hong Kong open, maar streng voor crypto

De beleidsmaker in Hong Kong hanteert een streng beleid voor de crypto-sector. Zo mogen exchanges niet zomaar alle tokens aanbieden aan klanten. Munten moeten als ‘betrouwbaar’ gezien worden en minimaal 12 maanden bestaan. Memecoins zijn daarentegen volledig verboden. Ook mogen bedrijven nog geen crypto-derivaten aanbieden, alhoewel de overheid wel heeft aangekondigd dit soort activa te onderzoeken.

In ieder geval is duidelijk dat de stadstaat serieus is in het reguleren van de sector. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft begin januari de eerste spot-ETF’s voor bitcoin (BTC) goedgekeurd, maar Hong Kong was de VS voor door in december al dergelijke beursfondsen goed te keuren. Volgens de voorzitter van het Web3-investeringsfonds Animoca Brands uit Hong Kong zijn beursfondsen voor crypto helemaal niet zo vreemd.

Bybit, powered by SATOS, biedt zijn diensten ook aan in Nederland. Het handelsplatform maakt hiervoor gebruik van de door SATOS verkregen Nederlandse marktvergunning.

Win crypto met de gratis crypto-quiz

Crypto Insiders organiseert een crypto-quiz over januari. De quiz start vandaag, 2 februari, om 13:00. Win 4 miljoen Shiba Inu, 30 XRP of een van de andere prijzen. Volg ons op Instagram en doe vanaf 13:00 mee met de crypto quiz!

Meedoen

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie