Simon Bosch Simon Bosch
11/01/2023 15:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/01/2023 15:02

Crypto-debat: Wat kunnen de gevolgen van de DCG-crisis zijn?

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Shutterstock/Farknot Architect

Besmettingen’ worden blijkbaar niet alleen veroorzaakt door biologische virussen, maar ook door angst in bearmarkten. Het ene na het andere crypto-bedrijf blijkt blootstelling te hebben aan andere bedrijven met financiële problemen, waardoor ze op hun beurt zelf ook kwetsbaar worden. Mike Novogratz van het crypto-hedgefonds Galaxy Digital denkt dat de problemen bij Digital Currency Group (DCG) niet voor verkoopdruk gaat zorgen, maar niet iedereen is het daarmee eens.

Koreaanse won stoot dollar van de troon als populairste munt in crypto
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

‘Slecht crypto-nieuws, maar niet voor prijzen’

Novogratz sprak met CNBC’s Andrew Ross Sorkins over de problemen bij DCG. Hij denkt niet dat verkopen deel van de situatie zal uitmaken, maar tegelijkertijd is het niet goed voor de industrie. “Het vooruitzicht voor crypto is niet verschrikkelijk, maar het is ook niet geweldig. We hebben tegenwind door aankomende regulaties, en mensen gaan kosten verminderen [om deze periode te overleven]. Crypto gaat niet verdwijnen,” verklaarde hij.

Ook vindt hij de markt vrij ‘schoon’ door het gebrek aan hefboom in de markt, en het valt hem op dat crypto-prijzen nog relatief stabiel zijn gebleven de afgelopen paar maanden. Alle investeerders met hefbomen hebben door al het slechte nieuws verkocht, er zijn dus niet zoveel mensen meer die willen of moeten verkopen.

Advertentie

‘Arcane Research: DCG is wél slecht voor crypto-prijzen’

Zijn analyse staat sterk in contrast ten opzichte van die van anderen, waaronder die van crypto-marktonderzoeker Arcane Research. Novogratz suggereert dat DCG, betrokken partijen en investeerders vermoedelijk niet zullen verkopen, maar Arcane Research denkt dit juist wel. Als DCG faillissement zou aanvragen, dan zou het gedwongen zijn om zijn activa te verkopen. Dit zou ook kunnen gelden voor Grayscales trustfondsen, zoals GBTC en ETHE. Grayscale is een dochterbedrijf van DCG.

DCG is in de problemen gekomen toen DCG-dochterbedrijf Genesis de tokens van klanten niet meer terug kon geven nadat Genesis geraakt werd door de ondergang van FTX. Het bedrijf stelde na onderhandelingen voor om Bitvavo  slechts 70% terug te geven, van de $280 die de Nederlandse exchangen nog van DCG krijgt, maar Bitvavo is het hier niet meer eens.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie