Ivo Melchers Ivo Melchers
09/05/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/05/2023 11:00

Wederom een crypto exchange uit Amerika vraagt faillissement aan

Nieuws

Foto: Shutterstock/Grey82

De geteisterde crypto exchange Bittrex heeft maandag een faillissement aangevraagd in de Amerikaanse staat Delaware. Bittrex is één van de oudste cryptobeurzen van de Verenigde Staten die in April had besloten om de diensten voor Amerikaanse klanten stop te zetten en twee weken later tevens de Securities and Exchange Commission (SEC) op zijn dak kreeg. Om precies te zijn heeft het platform een zogenoemde Chapter 11 faillissement aangevraagd wat betekent dat het onder toezicht oog van een federale rechtbank een financiële herstructurering zal ondergaan.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bittrex vraagt Chapter 11 faillissement aan

Bittrex werd in 2014 opgericht en is dan ook een zeer gevestigde naam binnen de crypto-industrie. In de aanvraag van 8 mei bij de United States Bankruptcy Court voor het District of Delaware, schatte Bittrex dat het meer dan 100.000 schuldeisers had, tussen $500 miljoen en $1 miljard aan activa en tussen $500 miljoen en $1 miljard aan passiva.

De Amerikaanse crytptobeurs verscheen begin april in het crypto nieuws nadat het bekend had gemaakt zijn operaties voor inwoners van de Verenigde Staten te stoppen. De crypto regulatie in het land maakte het naar eigen zeggen onmogelijk om concurrerend te blijven.

Twee weken later kwam het nieuws naar buiten dat de cryptobeurs het volgende doelwit was van de SEC. De Amerikaanse financiële waakhond heeft het de afgelopen maanden gemunt op verschillende bedrijven uit de sector en heeft talloze exchanges al aangeklaagd, terwijl het bieden van duidelijke richtlijnen teveel gevraagd lijkt. De benadering van de SEC krijgt veel kritiek en leidt tot veel verbazing binnen de crypto-gemeenschap. De Amerikaanse beursgenoteerde cryptobeurs Coinbase is zelfs de tegenaanval begonnen en heeft een aanklacht ingediend tegen de toezichthouder.

De SEC klaagde tevens voormalig Bittrex-CEO Bill Shihara en Bittrex Global aan. Oliver Linch, de CEO van Bitrex Global, zei vorige maand dat de beurs van plan was deze aanklachten in de rechtbank aan te vechten, maar een faillissementsprocedure kan dit moeilijker maken.

Advertentie

Waslijst aan faillissementen wordt groter

Met het faillissement van Bittrex wordt de waslijst van gefaalde entiteiten binnen de crypto-wereld uitgebreid. Het voegt zich bij andere grote namen als Celsius, Voyager, BlockFi, FTX en Genesis.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie