Ivo Melchers Ivo Melchers
09/05/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/05/2023 11:00

Wederom een crypto exchange uit Amerika vraagt faillissement aan

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Shutterstock/Grey82

De geteisterde crypto exchange Bittrex heeft maandag een faillissement aangevraagd in de Amerikaanse staat Delaware. Bittrex is één van de oudste cryptobeurzen van de Verenigde Staten die in April had besloten om de diensten voor Amerikaanse klanten stop te zetten en twee weken later tevens de Securities and Exchange Commission (SEC) op zijn dak kreeg. Om precies te zijn heeft het platform een zogenoemde Chapter 11 faillissement aangevraagd wat betekent dat het onder toezicht oog van een federale rechtbank een financiële herstructurering zal ondergaan.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bittrex vraagt Chapter 11 faillissement aan

Bittrex werd in 2014 opgericht en is dan ook een zeer gevestigde naam binnen de crypto-industrie. In de aanvraag van 8 mei bij de United States Bankruptcy Court voor het District of Delaware, schatte Bittrex dat het meer dan 100.000 schuldeisers had, tussen $500 miljoen en $1 miljard aan activa en tussen $500 miljoen en $1 miljard aan passiva.

De Amerikaanse crytptobeurs verscheen begin april in het crypto nieuws nadat het bekend had gemaakt zijn operaties voor inwoners van de Verenigde Staten te stoppen. De crypto regulatie in het land maakte het naar eigen zeggen onmogelijk om concurrerend te blijven.

Twee weken later kwam het nieuws naar buiten dat de cryptobeurs het volgende doelwit was van de SEC. De Amerikaanse financiële waakhond heeft het de afgelopen maanden gemunt op verschillende bedrijven uit de sector en heeft talloze exchanges al aangeklaagd, terwijl het bieden van duidelijke richtlijnen teveel gevraagd lijkt. De benadering van de SEC krijgt veel kritiek en leidt tot veel verbazing binnen de crypto-gemeenschap. De Amerikaanse beursgenoteerde cryptobeurs Coinbase is zelfs de tegenaanval begonnen en heeft een aanklacht ingediend tegen de toezichthouder.

De SEC klaagde tevens voormalig Bittrex-CEO Bill Shihara en Bittrex Global aan. Oliver Linch, de CEO van Bitrex Global, zei vorige maand dat de beurs van plan was deze aanklachten in de rechtbank aan te vechten, maar een faillissementsprocedure kan dit moeilijker maken.

Advertentie

Waslijst aan faillissementen wordt groter

Met het faillissement van Bittrex wordt de waslijst van gefaalde entiteiten binnen de crypto-wereld uitgebreid. Het voegt zich bij andere grote namen als Celsius, Voyager, BlockFi, FTX en Genesis.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Cryptobeurs gehackt, miljoenen aan ethereum gestolen
Advertentie