Shane Kuijpers
23/12/2021 13:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2024 14:45

Crypto exchanges gaan adverteren tijdens de Super Bowl

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto exchanges gaan adverteren tijdens de Super Bowl

Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock

Crypto exchange giganten FTX en Crypto.com komen tijdens de aankomende Super Bowl allebei met advertenties aanzetten. Van FTX was dit al bekend, maar nu zet Crypto.com dus een soortgelijke stap. De Super Bowl is de finale van het American Football seizoen en behoort tot de grootste sportevenementen ter wereld.

https://twitter.com/megancgraham/status/1473625337925976065

Adverteren in de Super Bowl sluit aan bij de extensieve marketing werkzaamheden die zowel FTX als Crypto.com de laatste tijd hebben verricht. Beide crypto platformen doen er alles aan om de Amerikaanse markt te penetreren. Zo heeft FTX eerder American Football ster Tom Brady en zijn vrouw Gisele Bündchen al aan zich weten te binden.

Beide crypto platformen hebben zich ook al gericht op basketbalcompetitie NBA. Vorige maand werd bekend dat Crypto.com de naamrechten van het Staples Center heeft overgekocht voor maar liefst $700 miljoen dollar. De befaamde sporttempel gaat vanaf 25 december 2021 de Crypto.com Arena heten. FTX heeft begin juni al de naamrechten van het stadion van basketbalteam Miami Heat overgenomen. Het stadion heet tegenwoordig de FTX Arena.

De sportwereld lijkt zich goed te lenen voor crypto sponsoring en advertenties en daar zetten FTX en Crypto.com dan ook vol op in. Super Bowl advertenties zijn overigens wel behoorlijk prijzig. Om een blok van 30 seconden te kopen zullen de crypto exchanges tussen de $5 miljoen en $6,5 miljoen moeten neerleggen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto en sport

Steeds meer prominente namen zijn positief over bitcoin (BTC) en crypto in het algemeen en dat leidt tot veel samenwerkingen. Crypto en sport zijn het afgelopen jaar ook een prima combinatie gebleken. Vorige week was al op Crypto Insiders te lezen dat crypto exchange Coinbase een samenwerking is aangegaan met bekende basketballer Kevin Durant

De aanwezigheid van crypto neemt ook steeds meer toe bij ‘s werelds grootste sport voetbal. Zo kreeg superster Lionel Messi afgelopen zomer bijvoorbeeld een bonus in de vorm van cryptocurrency, van zijn nieuwe club PSG.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie