Home Nieuws Wallets en Exchanges Cryptocurrency exchange Binance 2.0 gaat live met margin trading; hoe het werkt

Cryptocurrency exchange Binance 2.0 gaat live met margin trading; hoe het werkt

De grootste cryptocurrency exchange qua handelsvolume, Binance, heeft versie 2.0 van haar platform gelanceerd. Hiermee wordt het langverwachte margin trading eindelijk beschikbaar voor klanten van Binance.

Changpeng Zhao (CZ), de CEO van Binance, hielp begin mei al de wereld in dat margin trading er aan zat te komen tijdens een Ask Me Anything (AMA) sessie die voornamelijk ging over de recente hack van Binance:

- Advertentie -

Later in mei plaatste CZ een screenshot op Twitter waarop een kader is te zien dat gericht is op deze manier van traden:

In een officieel bericht dat vandaag verscheen wordt aangegeven dat de maximale hefboom 3:1 zal zijn. Dit houdt in dat klanten met 1 bitcoin (BTC) in hun margin wallet 2 extra bitcoin kunnen lenen om mee te handelen. Verder geeft de exchange aan dat klanten gebruik kunnen maken van margin trading als ze een Know Your Customer (KYC) proces hebben doorlopen en twee-factor authenticatie (two-factor authentication, 2FA) hebben aan staan als een extra beveiligingslaag voor het Binance-account waar mee gehandeld wordt.

Margin trading zal in eerste instantie beschikbaar zijn voor de trading pairs of handelsparen met bitcoin (BTC), ethereum (ETH), ripple (XRP), binance coin (BNB), tron (TRX) en tether (USDT). Er worden ook kosten gerekend voor het handelen, een zogenaamde fee. Die zal voor alle cryptocurrencies behalve BNB 0,02% zijn. Voor BNB geldt een fee van 0,01%. Het verzenden van cryptocurrency vanuit een normale Binance wallet naar een Binance margin trading wallet zal kosteloos zijn.

CEO Changpeng Zhao zei over de lancering:

Dit is weer een stap in de richting van het bieden van een inclusief cryptocurrency-handelsplatform dat tegemoet komt aan zowel geavanceerde institutionele handelaren als retail handelaren onder een dak. We bieden een nieuw instrument in de financiële dienstverlening en cryptocurrency-markt om de resultaten van succesvolle trades te vergroten.

Verder biedt versie 2.0 een geoptimaliseerde interface en een geavanceerd handelsmechanisme dat zou moeten zorgen voor verbeterde order matching.

Let op! Margin trading biedt zowel kans op grotere winsten, maar ook grotere risico’s. Handel altijd met zorgvuldigheid. Binance legt de nieuwe ontwikkeling uit in een tutorial die je hier kan vinden. Daarnaast legt de exchange ook in een artikel uit wat margin trading nu precies is.

Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.586,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.655,19 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.657,90 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.662,31 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.720,64 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: Magische grens in zicht

Wat is dat toch met die psyche van de mens? Keer op keer, als de koers van bitcoin support lijkt te vinden, stappen ze...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.