Timo Bult Timo Bult
04/09/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/09/2019 14:45

Cryptocurrency exchange Binance begaat pijnlijke fout, kopieert documentatie van BitMEX

Onlangs lanceerde cryptocurrency exchange Binance twee futureshandelsplatformen. Gebruikers kunnen de platformen testen en uiteindelijk hun stem uitbrengen op hun favoriet. Maar nu blijkt dat Binance de documentatie van zijn Bitcoin Futures-platform vrijwel een-op-een heeft gekopieerd van cryptocurrency exchange BitMEX.
Dit feit kwam aan het licht nadat BitMEX Binance er in een tweet op aansprak. De exchange schreef:

Gefeliciteerd met de lancering van de Testnet Futures @binance. Blij te zien dat jullie net zoveel plezier hebben beleefd aan het lezen van onze documentatie als wij aan het schrijven ervan!


Binance zou stukken uit de secties ‘Overview of Auto Deleveraging (ADL)‘ en ‘Funding Rate Calculation‘ hebben overgenomen. Ondanks het feit dat de teksten hier en daar deels zijn aangepast zijn er veel zinnen die woord-voor-woord gekopieerd zijn uit de documentatie van BitMEX.
Een pijnlijke fout voor Binance. Desalniettemin reageerde de CEO van Binance, Changpeng Zhao, al snel op de tweet. In plaats van te ontkennen dat de tekst deels gekopieerd is, erkende hij de fout en bood hij zijn excuses aan:

We moeten ons schamen. Sorry daarvoor. Heb dit in het DD-proces gemist vóór de overname (hebben de BitMex-documenten niet zelf gelezen). Zal ASAP aanpassen/verwijderen.

https://twitter.com/cz_binance/status/1169134771122970624
Met de overname doelt CZ op de overname van JEX, een derivatenplatform. Binance nam dit platform over ter voorbereiding van zijn nieuwe futures-handelsplatform. Veel twitteraars konden de reactie van CZ wel waarderen, echter waren er ook een paar die beweerden dat BitMEX zelf de documentatie van OKCoin Futures zou hebben gekopieerd.
Onze analist, Crypto Insider David, heeft weer een nieuwe column voor je klaarstaan. Wil je weten wat hij verwacht? Klik dan hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Crypto CEO treedt af na buitensporige Trump tweet
Cryptobaas treedt noodgedwongen af na buitensporige Trump tweet
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
Interview: hoe een nieuwe cryptobeurs de grote jongens verslaat
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
XRP verslaat Ethereum op Bitvavo na ETF lancering
Advertentie