Kevin Schijven Kevin Schijven
15/04/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/04/2019 14:45

Cryptocurrency-exchange Bithumb ontvangt investering van $200 miljoen

Nieuws
Bithumb ontvangt investering van $200 miljoen

Het moederbedrijf van de Zuid-Koreaanse cryptocurrency-exchange Bithumb heeft een investering van $200 miljoen ontvangen van het Japanse ST Blockchain Fund. Dat heeft het bedrijf gemeld in een persbericht verstuurd naar Cointelegraph Japan.
Het moederbedrijf, genaamd de Blockchain Exchange Alliance (BXA), heeft de $200 miljoen ontvangen als onderdeel van een Series A financieringsronde. Het Japanse ST Blockchain Fund is een internationaal fonds gericht op blockchain-technologie met investeerders uit de hele wereld inclusief Europa en de Verenigde Staten.
De $200 miljoen is bedoeld om Bithumb, een van de grootste cryptocurrency-exchange in Zuid-Korea, verder internationaal uit te breiden. In het persbericht van de BXA staat:

Het fonds deelde onze visie om een wereldwijd digitaal exchange-platform te creëren dat efficiënt valuta over grenzen kan overdragen met lage kosten, wat de belangrijkste reden was achter dit investeringsbesluit.

Dit investeringsbesluit volgt na nieuws over dat de Bithumb exchange eind vorige maand gehackt werd en er 3,07 miljoen EOS (EOS) verloren is geraakt, wat een waarde heeft van zo’n $13 miljoen. De exchange geeft aan dat het om een inside job zou gaan.
Bithumb legde in reactie de handel in cryptocurrency op de exchange stil, maar volgens een blogpost op 15 april zou het inmiddels weer mogelijk moeten zijn om bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) op te kunnen nemen en te kunnen storten.
In 2018 werd de Zuid-Koreaanse exchange ook al gehackt. Toen zou er maar liefst $30 miljoen buit zijn gemaakt, al werd dat cijfer later naar ongeveer $17 miljoen euro bijgesteld.
Recentelijk melde Bithumb dat het zo’n $195 miljoen had verloren in 2018 vanwege de bear-markt die het hele jaar aanhield.
Heb je de uitgebreidere bitcoin (BTC) koersanalyse van vanmorgen al gelezen? Lees hier de laatste analyse van Crypto Insider David!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie