Roy van Krieken Roy van Krieken
14/12/2022 18:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/12/2022 18:15

De Bahama’s vroeg SBF om een nieuwe crypto te maken na FTX drama

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Escandalosas cifras de FTX: Mil millones de dólares en déficit

Foto: Marquess789/Shutterstock

De overheid van de Bahama’s, het land waar FTX en diens ex-CEO Sam Bankman-Fried (SBF) waren gevestigd, had naar verluidt SBF opdracht gegeven om een nieuwe cryptocurrency te maken, nadat FTX ten onder was gegaan. Deze crypto zou vervolgens onder beheer komen te staan van de overheid op de Bahama’s.

Binance wéér aangeklaagd vanwege onrechtmatige verkoop crypto-producten
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

De Bahama’s en FTX

Een aantal Amerikaanse advocaten vertelden dit aan Bloomberg. Volgens hen werd SBF verzocht om enkele honderden miljoenen aan crypto activa te creëren. Daarnaast wordt er gesuggereerd dat functionarissen op de Bahama’s SBF zouden helpen bij het terugkrijgen van toegang tot de systemen van FTX, nadat hem deze toegang werd ontzegd. 

De Amerikaanse advocaten stellen dat de overheid van de Bahama’s op deze manier ongeautoriseerde toegang tot digitale activa die onder beheer werden gesteld van een Amerikaanse rechtbank wilde verkrijgen. De beweringen van de advocaten escaleren het conflict tussen de leidinggevenden van de herstructurering van FTX in de Verenigde Staten en ambtenaren op de Bahama’s verder.

John J. Ray werd na de ondergang van FTX aangesteld als nieuwe CEO en zou dit herstructureringsproces moeten leiden. Hij gaf onlangs al aan dat hij met eigen ogen zag dat personen binnen de systemen van FTX nieuwe coins aan het minten waren.

Ook zou er bewijs zijn verzameld dat SBF en FTX het opnemen van geld voor klanten op de Bahama’s weer open zou hebben gesteld nadat opnames voor klanten elders in de wereld stopgezet werden. In totaal zou er op deze manier zo’n $100 miljoen van het FTX platform gehaald. Al deze zaken zorgen ervoor dat de geruchten over een nauwe samenwerking tussen FTX en de overheid op de Bahama’s verder worden onderbouwd.

Het FTX drama gaat maar door

Eerder al liet John Ray, de nieuwe CEO van FTX, weten dat hij nog nooit zo’n compleet falen heeft gezien als bij FTX. Hij werd in het verleden ook aangesteld als interim-CEO na de ondergang van het beruchte Enron. Volgens hem is de situatie bij FTX echter nog vele malen erger dan wat hem destijds bij Enron werd voorgeschoteld.

Inmiddels is SBF in ieder geval wel gearresteerd door de autoriteiten op de Bahama’s. Dit werd gedaan op verzoek van het Amerikaanse Ministerie van Justitie. Hij wordt door de Securities and Exchange Commission (SEC) aangeklaagd wegens het plegen van fraude.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie