Simon Bosch Simon Bosch
07/11/2022 19:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/11/2022 19:15

Door Soros gesteund fintech-bedrijf stapt in Argentijnse crypto-markt

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Door Soros gesteund fintech-bedrijf stapt in Argentijnse crypto-markt

Foto: patjo/Shutterstock

Er zijn maar weinig landen op de wereld waar de inflatie extremer is dan in Argentinië. Dit land is berucht vanwege het grote gebrek aan vertrouwen in het financiële systeem, wat maakt dat cryptocurrencies nog steeds ongelofelijk populair zijn in Argentinië. Een belangrijke Argentijnse fintech-bedrijf stapt daarom in de crypto-markt.

Zijn de Hongkongse bitcoin en ethereum ETF’s groot nieuws?
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Argentijnse fintech stapt in crypto

Dat schrijft Bloomberg. Het fintech-bedrijf Ualá biedt al sinds 2017 Argentijnen een alternatief voor reguliere bankrekeningen via zijn mobiele app, dat werkt als een soort rekening waar je geld op kunt storten vanaf een reguliere bankrekening. Als je Argentijnse bank dat geen betalingen meer mogelijk maakt, bijvoorbeeld vanwege financiële stabiliteit, dan heb je altijd de app nog.

Maar tot nu toe bleef het bij Argentijnse peso’s. Dat is nou niet bepaald wat je graag wilt bezitten in Argentinië, want de jaarlijkse inflatie staat in dit land op zo’n 83%. Daar komt nog bij dat aan het financiële systeem risico’s zullen kleven, want het land is berucht vanwege zijn corruptie en onbetrouwbare bankensysteem. Digitale activa die je zelf kunt versturen hebben dus de nodige voordelen.

Nu kun je via Ualá ook investeren in cryptocurrencies – om precies te zijn in bitcoin (BTC) en ether (ETH). Ualá is vrij jong, maar het heeft al meer dan 5 miljoen gebruikers in Argentinië, Mexico en Colombia. Misschien minstens zo belangrijk is dat het grote Amerikaanse investeerders als George Soros en Steve Cohen heeft. Om de digitale activa te beheren is een tweede bedrijf opgericht, Uanex.

Advertentie

Crypto in Argentinië erg populair

Vorige maand werd duidelijk dat de toestand in Argentinië zó extreem is dat de crypto-markt hier floreert, ondanks dat de rest van de wereld in een berenmarkt zit. Non-Fungible Tokens (NFT’s) zijn erg populair. Inwoners gebruiken niet zozeer de crypto-bedrijven en diensten die je zelf kent, maar hun eigen lokale alternatieven.

De overheid laat inwoners er nu zelfs hun belasting betalen in cryptovaluta. Dat geeft al aan dat zelfs de overheid meer vertrouwen heeft in crypto dan in zijn eigen valuta.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie