Simon Bosch Simon Bosch
30/10/2022 12:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/10/2022 12:59

NFT’s uit de mode? Zeker niet in Zuid-Amerika

icon-nft
NFT nieuws
NFT’s uit de mode? Zeker niet in Zuid-Amerika

Foto: M M Umair/Shutterstock

Non-fungible tokens (NFT) waren een enorme rage vorig jaar, wat resulteerde in explosieve prijsstijgingen en collecties die als paddenstoelen uit de grond sprongen. Maar de NFT markt heeft het dit jaar moeilijk. Toch is dat niet overal het geval, zo blijkt de markt in Zuid-Amerika nog steeds erg populair te zijn.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Inflatie in Zuid-Amerika nóg hoger

Dat schrijft Marina Lammertyn van CoinDesk, die zelf in Argentinië woont. Inflatie is vandaag de dag een wereldwijd probleem, maar het probleem is op weinig plekken zo groot als in het Zuid-Amerikaanse land. Argentinië staat er slecht voor met een jaarlijks inflatiepercentage van 83%. Daarmee is het wereldwijd het zevende land in de inflatieranglijst. In Zuid-Amerika ligt alleen in Venezuela de inflaite hoger, dat op de vijfde plaats staat met een jaarlijks percentage van 114%.

Nieuw is dit niet voor Argentinië, het land staat namelijk berucht vanwege de onbetrouwbare overheid en de hoge mate van corruptie. Met bankencrisissen zijn Argentijnen ook wel bekend. Dit alles maakt dat cryptocurrencies ondanks de berenmarkt nog altijd erg populair zijn in het land.

Een kleine kanttekening is dat de inflatie in sommige Zuid-Amerikaanse landen nog wel meevalt. Zo staat het cijfer in Brazilië en Peru ‘slechts’ op respectievelijk 7,17% en 8,53%. Ter vergelijking; in Nederland en België moeten we het doen met 14,5% en 12,27%.

Advertentie

Massa-adoptie van NFT’s in Argentinië

Maar Argentinijnen hebben kennelijk manieren gevonden om om te gaan met de omstandigheden. Niet alleen is crypto populair, het wordt gebruikt voor meer dan slechts speculatie. Lammertyn noemt specifiek NFT’s als populair ruilmiddel. Het gaat dan niet om bekende NFT collecties als de Bored Ape Yacht Club en CryptoPunks, maar om NFT’s van lokale kunstenaars.

Hiervoor wordt ook niet een groot platform als OpenSea gebruikt, maar platformen die bij uitstek onder Argentijnen populair zijn. CoinDesk noemt Enimga.art, een NFT marktplaats op Ethereum (ETH) gericht op de Latijns-Amerikaanse markt.

TravelX is een marktplaats die vliegtickets aanbiedt als NFT’s, zodat mensen die onverhoopt niet hun geboekte vlucht kunnen nemen alsnog hun vlucht kunnen verkopen. In Argentinië is een groot deel van de markt dus de hypefase al voorbij en wordt de markt al gedreven door échte vraag.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie