Argentijnen kunnen nu hun belasting met crypto betalen

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Argentijnen kunnen nu hun belasting met crypto betalen

Foto: timyee/Shutterstock

Wederom een voorbeeld van de alsmaar vorderende adoptie van cryptocurrencies overal ter wereld; Bewoners van de provincie Mendoza in Argentinië kunnen vanaf nu hun belasting betalen in de vorm van stablecoins, dat meldt het lokale belastingkantoor. Ongeveer twee miljoen inwoners kunnen nu met onder meer Tether (USDT) en Dai hun belastingen betalen.

Cryptocurrencies in Argentinië

Het Zuid-Amerikaanse land experimenteert al langer met het invoeren van crypto-betalingen. Zo maakte in april de burgemeester van de hoofdstad Buenos Aires bekend dat zij aldaar inwoners in staat gingen stellen om belastingen te betalen in de vorm van cryptocurrencies. De burgemeester, Rodriguez Larreta, noemde het destijds onderdeel van een ‘futuristisch plan’ voor de stad.

“De stad gaat geen crypto op openbare rekeningen hebben, maar via een overeenkomst met virtuele wallets gaan we nog een betaaloptie toevoegen aan de opties die we al hebben, met het idee om dingen gemakkelijker te maken,”

Langzaam verspreidt deze adoptie van cryptocurrencies zich door het hele land, met nu de Mendoza provincie als laatste voorbeeld. Een woordvoerder van de provincie had het volgende te zeggen over de keuze om crypto-betalingen te omarmen als lokale overheid:

“Deze nieuwe dienst maakt deel uit van de strategische doelstelling van modernisering en innovatie die de belastingdienst van Mendoza nastreeft, zodat belastingbetalers over verschillende middelen beschikken om aan hun fiscale verplichtingen te voldoen,”

Inflatie zorgt voor problemen

Een van de belangrijkste redenen waarom cryptocurrencies zo populair zijn in het Zuid-Amerikaanse land is de inflatie. Op dit moment is de jaarlijkse inflatie in het land zo’n 70%. Dat is uiteraard nog een stuk erger dan waar we hier in Europa mee te maken hebben. Door de torenhoge inflatie zoeken voor mensen, maar ook de overheid, naar oplossingen. Een van die oplossingen zou de crypto industrie kunnen zijn.

President Alberto Fernandez van Argentinië staat ook open voor het aannemen van digitale valuta als wettig betaalmiddel, dat zei zei vorig jaar in een interview. Wel moet er erg voorzichtig worden omgesprongen met crypto’s omdat hij geen goede kennis heeft van de activaklasse.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie