Simon Bosch Simon Bosch
13/05/2023 07:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/05/2023 07:01

Grote crypto exchange krijgt steun in belangrijke rechtszaak

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Grote crypto exchange krijgt steun in belangrijke rechtszaak

Foto: 24K-Production / Shutterstock.com

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is erg hard tegen de crypto-industrie. Niet alleen voert het nog steeds een rechtszaak tegen Ripple, er zijn talloze bedrijven die de SEC linksom of rechtsom benadeeld. Coinbase is daarom juist een rechtszaak tegen de SEC begonnen. Nu krijgt de Amerikaanse cryptobeurs bijstand van een belangrijke lobbygroep, de Chamber of Digital Commerce.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Coinbase krijgt hulp tegen de SEC

Afgelopen april heeft Coinbase besloten om de SEC aan te klagen omdat het vindt dat de SEC geen duidelijkheid verschaft voor crypto-bedrijven. In juli van 2022 diende de exchange al een petitie waarin het 50 ja-neevragen stelde aan de SEC, om zo beter inzicht te krijgen in wat wel en wat niet mag.

Maar negen maanden later had het hier nog steeds geen antwoord op gekregen, waarna Coinbase het geschil naar de rechtszaal heeft getrokken. De SEC zou elk dialoog uit de weg gaan, waardoor elke vrijwillige poging van bedrijven om duidelijkheid te krijgen vergeefs is gebleken.

Het bedrijf heeft nu bijstand gekregen van de Chamber of Digital Commerce (CDC). Dit is de grootste lobbygroep voor de crypto- en blockchainindustrie binnen de Verenigde Staten. In een document dat de lobbygroep bij de rechtbank heeft ingediend vraagt het om de status van amica curiae. Vrij vertaald betekent dat ‘vriend van de rechtbank’ betekent.

Het CDC wil Coinbase steunen in het gevecht tegen de SEC namens ongeveer 300.000 directe leden en meer dan drie miljoen indirecte leden van de lobbygroep. Het vertegenwoordigt namelijk crypto-bedrijven van elk formaat, en zij vinden dat het gebrek aan duidelijkheid vanuit de Amerikaanse overheid hen schaadt.

Advertentie

Kritiek op de SEC is overal

De SEC heeft na slechts een paar jaar tijd een grote indruk achter gelaten op de crypto-industrie. Ripple-CEO Brad Garlinghouse noemde SEC-voorzitter Gary Gensler een dictator. Ook sommige leden van het Amerikaanse parlement hebben kritiek omdat de aanpak van de crypto-sector te hard zou zijn.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie