Ivo Melchers Ivo Melchers
08/04/2023 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/04/2023 17:30

SEC voorzitter krijgt forse kritiek van congreslid vanwege crypto aanpak

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

Foto: Kristi Blokhin / Shutterstock.com

De strategie van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor de regulatie van de crypto industrie wordt enorm bekritiseerd binnen de crypto community. Echter blijft het daar niet bij, aangezien crypto-vriendelijk congreslid Tom Emmer op 7 april tevens zijn kritiek heeft geuit op Gary Gensler, de voorzitter van de Amerikaanse toezichthouder, voor zijn aanpak in de regulering van cryptocurrencies.

‘Crypto-industrie verwelkomt Europese banken dankzij MiCa-regulatie’
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Kritiek op SEC voorzitter

Emmer uitte zijn kritiek tijdens een verschijning op de Unchained podcast, gehost door auteur en cryptojournalist Laura Shin. Hij nam geen blad voor zijn mond toe hij het toezicht van gensler op de cryptosector in twijfel trok:

‘’Deze man is in mijn gedachten een regelgever te kwader trouw. Hij heeft de crypto community blindelings besproeid met handhavingsacties, terwijl hij de echte slechte mensen volledig heeft gemist.’’

Emmer wees op het voorbeeld van Coinbase, dat voordat het in maart door de SEC een zogenoemde Wells Notice ontving, actief probeerde samen te werken met het bureau door onder andere compliance feedback te krijgen over staking producten.

Hij zei hier het volgende over:

‘’Gary Gensler heeft misschien een open deur, maar het is een deur die je op eigen risico betreedt, want wat hij doet is, ondanks verschillende vergaderingen gedurende meerdere maanden weigerde de SEC feedback te geven. En in plaats daarvan, na al deze vergaderingen, sloeg de SEC Coinbase met een Wells Notice die betrekking had op de problemen waarover Coinbase om hun feedback vroeg.’’

Sinds Gensler in april 2021 het roer van de SEC overnam, heeft hij herhaaldelijk gesuggereerd dat het een opendeurbeleid hanteert en cryptobedrijven heeft opgeroepen om zich te registreren om de naleving van de effectenwetgeving te garanderen.

Desondanks heeft Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, meerdere keren gewezen op hoe moeilijk het is om met de SEC om te gaan. Ook Jesse Powell, de voormalig CEO van Kraken, heeft soortgelijke gevoelens weerspiegeld.

Advertentie

Ripple CEO spreekt zich ook uit

Onlangs kon je tevens in het crypto nieuws lezen dat de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, zijn kritiek had geuit op enkele uitspraken van het hoofd van de SEC. Gensler suggereerde namelijk dat wetgeving niet nodig zou zijn om te bepalen welke cryptocurrencies als effecten moeten worden gezien en welke niet.

Garlinghouse uitte dan ook zijn bezorgdheid en vergeleek het gedrag van Gensler met een dictator.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie