Ivo Melchers Ivo Melchers
28/05/2023 12:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/05/2023 12:00

Grote crypto exchange vlucht naar Europa onder druk van Amerikaanse overheid

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
De volgende crypto bullrun begint in Azië, zegt Winklevoss

Foto: Burdun Iliya / Shutterstock.com

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is, met veel kritiek binnen de community als gevolg, een ware oorlog aan het voeren tegen de crypto industrie. Met de aanpak van de financiële waakhond geeft het de voorkeur aan de harde hand in plaats van overleg en duidelijkheid. Tegelijkertijd zet Europa momenteel grote stappen richting een duidelijk wetgevend kader nadat de MiCa crypto wet een tijdje terug officieel werd aangenomen.

Te midden van een groeiend aantal cryptobedrijven die op zoek zijn naar uitbreiding buiten de Verenigde Staten heeft crypto exchange Gemini inmiddels gekozen voor Dublin als het hoofdkantoor voor zijn Europese activiteiten.

Koreaanse won stoot dollar van de troon als populairste munt in crypto
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Crypto exchange Gemini in Dublin

Op 25 mei bevestigden Cameron en Tyler Winklevoss, de tweelingbroers die Gemini in 2014 hebben opgericht, dat Ierland de thuisbasis zal zijn om de diensten van het bedrijf in heel Europa uit te breiden.

Tijdens een ontmoeting met de Ierse premier Leo Varadkar zei de tweeling dat ze voor Ierland hadden gekozen vanwege het robuuste regelgevingssysteem, de grote talentenpool en de gevestigde technologie-community.

Gemini, dat al een kantoor in Dublin heeft met twaalf medewerkers, werd in juli 2022 door de Central Bank of Ireland geregistreerd als Virtual Asset Service Provider (VASP). Het was tevens de eerste cryptobeurs die de licentie ontving van de centrale bank van het land.

In een interview met The Irish Times zei Cameron Winklevoss dat Ierland het ‘’toegangspunt’’ van de exchange tot de rest van Europa zal zijn zodra de MiCa-wet in 2025 volledig is geïmplementeerd. De tweeling verwacht dan ook een grote boost voor de crypto industrie in de EU nadat het regelgevingskader is uitgerold. Vorige week kon je nog in het crypto nieuws lezen dat de MiCa-wet de laatste horde had overwonnen: het kreeg namelijk groen licht van alle 27 Europese ministers van financiën.

Advertentie

Gemini wil SEC rechtszaak voorkomen

Te midden van een golf van hardhandig optreden van de SEC zijn verschillende cryptobedrijven het doelwit. Kraken voegt zich in een rijtje met andere grote jongens als Kraken en Coinbase: in januari werd het namelijk aangeklaagd voor de verkoop van niet-geregistreerde effecten gerelateerd met het inmiddels beëindigde Earn-programma.

Gisteren kon je nog lezen dat Gemini momenteel probeert te voorkomen dat de rechtszaak tegen de SEC voortgezet wordt. Volgens de exchange vertegenwoordigt de Earn-dienst geen verkopen van ongeregistreerde effecten.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie