Grote Zuid-Afrikaanse bank sluit bankrekeningen cryptocurrency-exchanges

FirstRand Bank (FRB), een van Zuid-Afrika’s vijf grootste banken, heeft cryptocurrency-exchanges in het land een brief gestuurd waarin het meldt dat hun bankrekeningen zullen worden gesloten. De reden voor het sluiten van de rekeningen zou te maken hebben met onduidelijke regelgeving omtrent crypto in het land. Het Zuid-Afrikaanse tech-platform MyBroadband deed verslag van de brief.

- Advertentie -

Volgens de brief overweegt FRB al geruime tijd zijn risicobereidheid wanneer het op cryptocurrency aankomt. Zo schrijft het aan de cryptocurrency-exchanges:

FirstRand Bank overweegt al geruime tijd haar risicobereidheid ten aanzien van virtuele valuta en virtuele valuta-exchanges. In dit verband heeft de bank besloten de levering van bankdiensten aan virtuele valuta-exchanges en/of entiteiten die in virtuele valuta handelen te staken.

MyBroadband meldt dat de bank daarnaast aan heeft gegeven dit besluit terug te draaien zodra er duidelijkere regelgeving wordt ontwikkeld in het land. Afgezien van richtlijnen rondom belastingen heeft Zuid-Afrika verder geen wetgeving die verduidelijkt hoe cryptocurrency wordt gezien door de overheid.

De grootste exchanges van het land, waaronder ICE3X, geven aan dat hun klanten niets zullen merken. Zo heeft ICE3X “alternatieve bankovereenkomsten voor stortingen en opnames.” Een andere exchange, VALR, meldt:

Onze bankfaciliteiten van FNB blijven momenteel operationeel en we zijn in gesprek met FNB over de exacte datum van beëindiging. We zullen deze datum van tevoren aan onze klanten meedelen om een naadloze overgang naar onze andere bankpartners te garanderen, van wie sommigen al op het VALR-platform zijn ingeschakeld.

Onlangs meldde het peer-to-peer bitcoin (BTC) handelsplatform Paxful nog dat het aantal transacties in Zuid-Afrika met 2.800% is gestegen. Ook op de rest van het Afrikaanse continent steeg het aantal transacties, echter was de stijging in Zuid-Afrika opmerkelijk.

In augustus kon op Crypto Insiders gelezen worden dat een van s’ werelds grootste banken, Barclays, stopt met de samenwerking met Coinbase. Ook Barclays zou minder risico willen lopen waardoor het de samenwerking met Coinbase stopzette.

- Advertentie -

Crypto Insider David heeft een gloednieuwe wekelijkse koersanalyse voor je klaarstaan! Er zijn zowel bullish als bearish signalen, maar wat valt hier uit op te maken? David deelt zijn kennis met je in zijn laatste column.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.856,50 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.903,70 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.963,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.975,40 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.138,60 Kopen
Laatste nieuws

‘Bitcoin (BTC) is een smalle markt, kan uitgroeien tot wereldwijde markt,’...

0
Volgens de Amerikaanse tv-zender CNBC heeft de CEO van 's werelds grootste vermogensbeheerder BlackRock, Larry Fink, een aantal positieve uitspraken over bitcoin (BTC) gedaan....
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...