Shane Kuijpers
09/03/2022 17:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/03/2022 17:05

Koopt Binance voetbalclub Chelsea? CEO maakt nieuwe strategie bekend

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Koopt Binance voetbalclub Chelsea? CEO maakt nieuwe strategie bekend

Foto: salarko / Shutterstock.com

De grootste bitcoin (BTC) exchange ter wereld, Binance, is van plan de crypto industrie te vergroten. Het is de bedoeling dat Binance bedrijven overneemt die juist niet crypto gerelateerd zijn, om vervolgens de aantrekkingskrachte van crypto te vergroten. Dit liet de CEO van Binance, Changpeng Zao, ook wel bekend als CZ, weten in een interview met de Financial Times.

“We willen in elke economische sector één of twee doelen identificeren en investeren en proberen ze naar crypto te halen. De strategie is erop gericht om de crypto industrie groter te maken.”

Vorige maand nog heeft Binance al $200 miljoen geïnvesteerd in de Forbes. Binance gaat Forbes ondersteunen met hun ‘Digital Assets en Web 3’ strategie. Er gingen ook geruchten dat Binance Engels voetbalclub Chelsea over zou nemen. De huidige eigenaar van Chelsea, Russisch miljardair Roman Abramovich, besloot vorige week om de club te verkopen. Abramovich zou in het verleden een goede band met president Vladimir Poetin gehad hebben. Om de toenemende kritiek tegen te gaan wordt de voetbal grootmacht dus verkocht. CZ heeft echter al tegengesproken dat Binance een van de kandidaten gaat zijn.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Binance accepteert weer SEPA stortingen

Eerder deze week was op Crypto Insiders te lezen dat Binance weer SEPA stortingen gaat accepteren. De bitcoin exchange lag vorig jaar hevig onder vuur in tal van landen. Zo had Binance geen vergunningen in bijvoorbeeld Italië en het Verenigd Koninkrijk. In Turkije werd de exchange zelfs beboet. Toen de kritiek steeds verder toenam en Binance in steeds meer landen in de problemen kwam, werd besloten om SEPA stortingen op te schorten. De exacte reden hierachter werd nooit bekend, maar het is aannemelijk dat het met de kritiek, met name in Europa, te maken had.

Binance accepteert nu dus wel weer SEPA stortingen, waardoor betalingen een stuk eenvoudiger en sneller zijn. In Nederland is dit echter helaas nog niet het geval. Wanneer het ook weer weer mogelijk gaat zijn is nog onduidelijk.

Vind hier een uitgebreide Insiders-analyse van Binance coin (BNB).

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie