Wessel Kersting Wessel Kersting
09/03/2022 15:12 6 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 12:17

Insiders-analyse BNB: Hoe ziet de toekomst van Binance eruit?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Insiders-analyse BNB: Hoe ziet de toekomst van Binance eruit?

Foto: increation87/Shutterstock

Vandaag wist Binance Coin (BNB) de meeste stemmen te halen in de poll die werd geplaatst in de premium Crypto-Insiders chat-groep. BNB heeft in de afgelopen jaren erg veel ontwikkeld en is uitgegroeid tot een volwaardige coin. Wij zullen vandaag de recente ontwikkelingen en de toekomstige verwachtingen met je doornemen! 

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Wat is Binance Coin? 

Binance Coin is een cryptocurrency die door de gelijknamige exchange Binance is opgezet. Binance is de grootste exchange ter wereld als we kijken naar het volume dat zij dagelijks op hun platform hebben. Maar tegenwoordig is Binance niet alleen een exchange maar is uitgegroeid tot een volwaardig ecosysteem waar de Binance Coin een grote rol bij heeft gekregen. Er bestaat tegenwoordig ook een Binance Chain, een Binance Smart Chain, een Trust Wallet en zelfs een Binance Academy. Daarnaast heeft Binance ook verschillende research projecten op weten te zetten. 

De Binance Coin is een van de meest belangrijke onderdelen hiervan. Deze coin kan binnen dit ecosysteem toegepast worden. Bij de exchange krijgt een gebruiker bijvoorbeeld korting op transactiekosten. Bij de Binance Smart Chain kan de coin weer gebruikt worden om andere coins mee aan te kopen.

Advertentie

Recente ontwikkelingen

Doordat het ecosysteem van Binance tegenwoordig zo groot is geworden is deze natuurlijk ook onderhevig aan verschillende nieuwe ontwikkelingen. 

Een grote verandering in het ecosysteem is aangekondigd in dit bericht door Binance zelf. Hierin is er aangegeven dat Binance Chain en Binance Smart Chain nu samen is gevoegd en de BNB Chain genoemd zal worden. Dit hebben zij gedaan om de link tussen de BNB token en de twee Binance chains duidelijker te maken. Met deze update zullen ze zich ook gaan focussen op meerdere sectoren. In de post geven ze zelf aan ook aandacht te willen besteden aan GameFi, SocialFi en de Metaverse. 

Daarnaast heeft Binance BNB zo ingericht dat zij elke drie maanden 20% van hun winst gebruiken om de BNB token terug te kopen van de markt en deze coins te vernietigen. Dit zorgt ervoor dat de totale aantal BNB over de tijd verminderd wordt. Er waren initieel 200 miljoen BNB tokens in de omloop. Binance zal het burn proces doorzetten tot er nog maar 100 miljoen tokens zijn. Ook in de maand januari heeft er weer een burn plaatsgevonden. In deze 18e editie van de token burn zijn er in totaal 1.684.387,11 BNB verbrand. Dit kan ook direct impact hebben op de koers. Bij een laag aanbod maar een hoge vraag zal de prijs ook stijgen.

Rondje langs de crypto velden: XRP dump, en bitcoin kan knallen
Rondje langs de crypto velden: XRP dump, en bitcoin kan knallen

Wat kunnen we nog van BNB verwachten?

Binance is onlangs een nieuwe payment provider gestart genaamd Bifinity. Hiermee wil Binance een nieuwe fiat-to-crypto payment provider worden. Dit geeft miljoenen gebruikers, verkopers en ondernemers de mogelijkheid om in crypto betaald te krijgen of te betalen. Dit is volgens Binance een grote stap richting Web3. Bifinity zal ook samenwerken met Paysafe en Checkout.com. Deze samenwerking zijn aangegaan om het voor nog meer mensen mogelijk te maken om crypto te kopen. 

Bifinity heeft ook de ambitie om samen met Paysafe in de toekomst richting Latin Amerika uit te breiden, een gebied waar Paysafe marktleider is. Daarnaast zal Bifinity in de V.K. en Europa ook Paysafe kredietkaarten toevoegen over de aankomende maanden. Tevens gaan ze met dit project ook de wereld van de non-fungible tokens (NFT) verkennen. Er zit dus nog genoeg aan te komen voor dit project. Deze updates zullen het BNB ecosysteem alleen nog maar groter maken. 

Daarnaast kunnen we natuurlijk ook meerdere nieuwe token burns verwachten. Er zijn op het moment van schrijven nog ongeveer 165 miljoen tokens over. Over de loop van de aankomende jaren zal dit aantal alleen maar dalen tot er uiteindelijk nog maar 100 miljoen coins over zijn. Dit is erg goed voor de schaarste van de activa. Ook zullen er nog verdere samenwerkingen tussen Binance en andere platform aan zitten te komen. Deze samenwerkingen zullen het ecosysteem van Binance enkel nog maar sterker maken. Het zal interessant zijn om te zien met welke samenwerkingen zij nog meer komen. 

Het zou kunnen dat bovengenoemde ontwikkelingen impact hebben op de actuele koers van BNB. Echter, om hier naar te kunnen handelen is het belangrijk om het nieuws echt voor te blijven. Om deze reden adviseren we iedereen om zich aan te melden voor onze besloten groep voor leden. Hier zullen we de komende dagen het meest recente BNB nieuws met jullie delen zodat je het nieuws eenvoudig voor kunt blijven en hier naar kunt handelen. 

Marktsentiment en adoptie

Op het moment van schrijven zit er ongeveer voor $12 miljard aan locked value in de Binance Smart Chain (tegenwoordig dus BNB Chain). Dit wil zeggen dat er ongeveer voor $12 miljard aan projecten zijn die op de BNB Chain lopen. Hoewel dit een flink bedrag is, is dit, zoals je op de onderstaande grafiek kunt zien, een stuk minder dan dat het voorheen was. In het verleden op de piek was er een total value locked van ongeveer $32 miljard. 

Op het moment zijn de drie grootste projecten die zijn gebouwd op de BNB Chain: PancakeSwap (CAKE), Venus (XVS) en Aplaca Finance (ALPACA). Deze projecten zijn goed voor bijna $7 miljard. 

De piek van TVL in BNB komt overeen met de piek op de onderstaande grafiek. Deze grafiek toont het zoekvolume van BNB. Dit wil dus met andere woorden zeggen hoevaak er op BNB is gezocht. Mei was voor de coin dus een erg populaire maand. Helaas zijn deze gegevens sinds dat moment alleen nog maar gedaald. 

Technische analyse

BNB is in de afgelopen 24 uur met ongeveer 2% gestegen. Over de afgelopen zeven dagen zagen we de koers echter wel dalen. In deze periode daalde de koers met ongeveer 5%. Op het moment van schrijven staat BNB op de 4e plaats op basis van marktwaarde. Als we naar de grafiek van BNB kijken zien we ook een niet heel positief plaatje. Op dit moment komt dit overeen met de rest van de markt. Op vele grafieken zie je steeds hetzelfde patroon voorbij komen. En dat is een neerwaarts driehoekspatroon. Dit patroon kenmerkt zich aan de steeds lager wordende bodems, dus investeerders zijn steeds eerder bereid winst te nemen, maar vrijwel gelijkblijvende bodems, investeerders zijn dus niet bereid meer uit te geven voor BNB. Dit is in de theorie een bearish patroon en leidt vaak tot een uitbraak aan de onderkant van het patroon. Toch beweegt de koers zich nog aan de bovenkant van het patroon. Hier zouden we mogelijk een retest kunnen zien van de bovenste steunlijn.

Hoe bepaal ik het juiste moment om te kopen?

Overweeg je een positie te nemen in BNB maar weet je niet zo goed wanneer je het best kunt instappen? Vraag het aan een ervaren analist in onze premium chat-groep! Hier worden dagelijks additionele technische analyses gedeeld door verschillende analisten die dieper op de koers ingaan. Je komt hier vrij eenvoudig in contact met verschillende analisten en ervaren crypto coaches, zij helpen je graag een weloverwogen beslissing te maken.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Advertentie