Roy van Krieken Roy van Krieken
19/04/2022 14:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/04/2022 14:30

MetaMask wallet waarschuwt Apple gebruikers voor serieuze kwetsbaarheid

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
kwetsbaarheid

Foto: Tada Images / Shutterstock.com

De razendpopulaire Web3 wallet MetaMask heeft onlangs een waarschuwing afgekondigd aan gebruikers. Er bestaat namelijk een kans dat hackers toegang kunnen krijgen tot de wallets van gebruikers als zij een automatische iCloud backup functie aan hebben staan op Apple apparaten. MetaMask adviseert gebruikers met een Apple apparaat om daarom deze functie zo snel mogelijk uit te zetten.

Binance crisis: Crypto-topman vlucht naar Kenia, uitlevering dreigt
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

MetaMask crypto wallet

Het team van MetaMask liet dit weten op Twitter. Volgens hen is het erg gevaarlijk om toegang tot je MetaMask wallet te verbinden met de Apple iCloud. Mocht iemand namelijk toegang krijgen tot de iCloud, dan kan diegene ook direct de MetaMask wallet betreden met alle gevolgen van dien.

“Als je iCloud-back-up voor app-gegevens hebt ingeschakeld, omvat dit ook je met een wachtwoord versleutelde MetaMask kluis. Als je wachtwoord niet sterk genoeg is en iemand phisht je iCloud-gegevens, kan dit gestolen geld betekenen.”

Met name de mobiele apparaten van Apple kunnen automatisch app-gegevens uploaden. Tijdens het backup proces kunnen bestanden met private keys, die alleen bedoeld zijn om lokaal op het apparaat te worden gebruikt, worden geüpload naar de cloudservers van Apple.  Kwaadwillenden kunnen hier toegang toe krijgen in het geval van bijvoorbeeld een phishingaanval.

Hackers slaan toe

Deze waarschuwing van MetaMask komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Een paar dagen geleden vond er namelijk precies het hierboven beschreven scenario plaats. Een gebruiker, Domenic Lacovone, gaf aan dat hij een aantal non-fungible tokens (NFT) en crypto-activa was verloren met een marktwaarde van meer dan $650.000.

Deze diefstal kon plaatsvinden nadat hackers zijn Apple iCloud account waren binnengedrongen. Hierna wisten zij toegang te krijgen tot Keystore van de wallet. Dat is een bestand waarin de versleutelde versie van de private key van de crypto wallet in zit opgeslagen. Mocht iemand deze private key in het bezit krijgen, dan kunnen zij de inhoud van een crypto wallet buit nemen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie