Rico Engelbarts
25/06/2020 09:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/06/2020 09:29

Mogelijk slechts een enkele groep achter hacks waarbij $200 miljoen aan crypto werd buitgemaakt

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Mogelijk slechts een enkele groep achter hacks waarbij $200 miljoen aan crypto werd buitgemaakt

Uit een bericht van het cybersecurity-bedrijf ClearSky is gebleken dat een enkele groep cybercriminelen achter de aanvallen op verschillende crypto-exchanges in 2018 zou kunnen zitten.
“We schatten dat de groep in twee jaar tijd meer dan $200 miljoen heeft binnengehaald”, zegt het ClearSky-rapport over de cybercriminele organisatie dat in het rapport CryptoCore wordt genoemd. In het verleden werd de groep ook wel eens Leery Turtle genoemd door andere bedrijven. “We beoordelen met een gemiddelde mate van zekerheid dat de bedreigingsactor banden heeft met de Oost-Europese regio, Oekraïne, Rusland of met name Roemenië.”
De medeoprichter van ClearSky Boaz Dolev zei dat zijn bedrijf minstens vijf verschillende exchange hacks heeft gezien de afgelopen twee jaar waarbij een vergelijkbaar patroon werd ontdekt. Hij gaf echter niet aan over welke exchanges dit ging.
“Ze kunnen heel snel aanvallen” zei Dolev over CryptoCore. Hij zei dat de groep zelfs een keer aan aanval pleegde slechts 12 uur nadat ze een nieuwe domeinnaam hadden geregistreerd. “Ze vormen geen grote groep, misschien drie tot vier mensen … een kleine maar effectieve operatie.”
ClearSky denkt dat de groep criminelen ondertussen voor zo’n $200 miljoen heeft buitgemaakt over de afgelopen twee jaar.
Or Blatt, de threat intelligence teamleider van ClearSky, heeft gezegd dat de groep waarschijnlijk gewoon een stel dieven is zonder militaire training of achtergrond. Hij zegt dat de aanval “veel minder geavanceerd” is dan een aanval die is gedaan door de Russische military intelligence officers voor de Amerikaanse verkiezingen in 2016 met Bitcoin.
“Het zijn cybercriminelen en we kennen andere soortgelijke cybercriminaliteitsgroepen,” zei Blatt. “Om een ​​dergelijke aanval te laten slagen, moeten de werknemers van [crypto exchange] meestal kwetsbaar zijn voor social engineering … [We] zagen deze aanvaller bijvoorbeeld geen VPN [virtual private networks] exploiteren, iets wat we vaak zien met andere groepen.”
Dolev zei dat de crypto exchanges niet dezelfde beveiliging hebben als bijvoorbeeld banken hebben, wat ze erg kwetsbaar maakt voor zulke aanvallen. Wanneer je bitcoin koopt, doe daarom altijd eerst goed onderzoek naar hoe je cryptocurrency het veiligst opslaat. Vaak zijn hardware wallets de veiligste optie voor grote bedragen. Voor meer informatie, bekijk onze wallet-pagina!

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie