Kevin Schijven Kevin Schijven
14/06/2020 13:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/06/2020 13:05

Heeft Craig Wright net toegegeven dat hij betrokken was bij de hack van bitcoin-exchange Mt. Gox?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Heeft Craig Wright net toegegeven dat hij betrokken was bij de hack van bitcoin-exchange Mt. Gox?

Craig Wright, de man die claimt dat hij Bitcoin (BTC) bedenker Satoshi Nakamoto is, heeft wellicht per ongeluk toegegeven dat hij betrokken was bij de hack van bitcoin-exchange Mt. Gox.
Wrights advocaten hebben onlangs een brief rondgestuurd met bitcoin-adressen die van hem zouden zijn. Het viel vervolgens Ricardo Spagni van Monero (XMR) op dat een van deze adressen dezelfde is die 80.000 BTC ontving tijdens de Mt. Gox hack:

Voor de duidelijkheid, Craig Wright heeft net openlijk toegegeven (via zijn advocaten) dat hij de man is die 80.000 BTC van Mt. Gox heeft gestolen. De onderstaande screenshots tonen de gerechtelijke documenten die het “1Feex” adres aangeven waar het gestolen Mt. Gox geld naartoe is gestuurd. Wat heb je te zeggen, Calvin Ayre?

Mark Karpeles, de voormalig CEO van Mt. Gox, deed ook melding over de brief en verbindt het adres met de hack:


Ook Samson Mow van Blockstream deelde de brief op Twitter. Calvin Ayre, een grote Bitcoin SV (BSV) voorstander die blijft volhouden dat Wright Satoshi is, bevestigt dat de brief “echt” is:


Wright zit momenteel in een rechtszaak verwikkeld met Ira Kleiman, de broer van Dave Kleiman, de overleden zakenpartner van Wright. Kleiman eist de helft van de 1,1 miljoen BTC die in de begindagen van bitcoin gemined zouden zijn. Deze BTC zouden opgeslagen zijn in de zogenaamde Tulip Trust waar Wright de ene dag wel toegang tot heeft en vervolgens weer niet.
In de rechtszaak heeft Wright een waslijst van adressen ingediend die van hem zouden zijn, maar een aantal van deze werden gebruikt om een bericht met “Wright is een leugenaar en bedrieger” te ondertekenen. Wright ontkende vervolgens dat ze ondertekend zijn, dat zou namelijk “niet mogelijk” zijn.
Mt. Gox was de grootste bitcoin-beurs in de beginjaren van de cryptocurrency en was verantwoordelijk voor zo’n 70% van alle transacties destijds. Echter ging de exchange in 2014 failliet nadat een enorme hoeveelheid BTC werd gestolen.  Ayre, tevens eigenaar van CoinGeek, zegt dat hij later vandaag een artikel zal uitbrengen met uitleg over de situatie.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie