Kevin Schijven Kevin Schijven
05/06/2020 06:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/06/2020 06:04

'Bitcoin (BTC) adressen ondertekenden bericht NIET,' beweert Craig Wright

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
'Bitcoin (BTC) adressen ondertekenden bericht NIET,' beweert Craig Wright

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Craig Wright, de man die claimt dat hij bitcoin (BTC) bedenker Satoshi Nakamoto is, zit momenteel in een rechtszaak verwikkeld met Ira Kleiman, de broer van Dave Kleiman, de overleden zakenpartner van Wright. Kleiman eist de helft van de 1,1 miljoen BTC die in de begindagen van bitcoin gemined zouden zijn.
Wright had een enorme lijst van bitcoin-adressen ingediend bij de rechtbank, maar het werd al snel duidelijk dat deze waarschijnlijk niet van hem zijn. Vorige week was op Crypto Insiders te lezen dat een aantal van deze bitcoin-adressen een bericht met “Wright is een leugenaar en bedrieger” hebben ondertekend.
In een nieuw interview met Patrick McClain van REIMAGINE 2020 ontkent Wright dat deze adressen het bericht daadwerkelijk ondertekend hebben en houdt hij vol dat alleen hij toegang tot ze heeft.

Er is geen bericht ondertekend. Je kunt per definitie geen anonieme digitale handtekening maken. Je moet een identiteitskenmerk of een identiteit hebben om het bericht te ondertekenen. Iemand kan niet zeggen: ‘Hé, ik heb een key, ik onderteken.’ Als je dat denkt, begrijp je digitale handtekeningen totaal niet.

Aldus Wright. Vervolgens vergelijkt de bitcoin SV (BSV) voorstander de beschuldiging met de verdediging van Andreas Antonopoulos omtrent de rechtszaak van Ross Ulbricht, bekend als Dread Pirate Roberts, de oprichter van de darkweb marktplaats Silk Road:

Het was niet ondertekend. Dat was de verdediging van Dread Pirate Roberts van Antonopoulos die verworpen werd uit de Silk Road rechtszaak, zeggend dat om te ondertekenen moet je een key registeren, en dat moet worden beschermd.

Op Twitter wordt massaal de spot met Wright gedreven, het zou namelijk complete onzin zijn wat hij beweert. Wright heeft overigens nooit bewezen dat hij Satoshi Nakamoto is en het is maar de vraag of deze ‘Tulip Trust’ van 1,1 miljoen BTC überhaupt bestaat. Toch zijn er heel wat BSV-fans die in hem blijven geloven. De volgende hoorzitting in de rechtszaak staat gepland op 6 juli.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie